Eperon d’Or start nieuwe reeks ‘Ken Izegem’ wandel- en fietstochten

Zondag 3 oktober is er een eerste Ken Izegem-activiteit: een fietstocht rond het thema ‘les châteaux d’Isegem'. © gf
Redactie KW

Voor de 10de keer op rij bieden Eperon d’Or en de Izegemse Gidsenvereniging een jaarprogramma aan wandel- en fietstochten aan die een historisch of architecturaal aspect uit het erfgoed van Izegem in het daglicht stellen.

Dit werkjaar – van oktober 2021 tot en met september 2022 – is er opnieuw een rijke verscheidenheid aan onderwerpen. Bouwmeester Verstraete komt aan bod, het kerkhof van Izegem, alle hoeken van Kachtem, vrouwen in Izegem die er op een of andere manier uitspringen, enzovoort.

De leerrijke en vaak verrassende info wordt altijd gecombineerd met een wandeling of een fietstocht. Sportief bezig zijn en tegelijk je kennis van de stad vergroten op een ontspannende manier: dat is het opzet van deze Ken Izegem-activiteiten. De KIZ-wandel- en fietstochten vinden telkens plaats op de eerste zondag van de maand. Er wordt een kleine deelnameprijs gevraagd.

Fietstocht met grandeur: ‘Les châteaux d’Iseghem’

De eerste activiteit vindt komende zondag 3 oktober plaats. Er wordt gestart met een fietstocht en enige ‘grandeur’ met de kastelen van Izegem. Tijdens deze fietstocht ontdek je de geschiedenis van de mooie kastelen van Izegem en hun bewoners: Ter Wallen, Wolvenhof, Wallemote, het Blauwhuis en meer!

Izegem telt vandaag nog steeds vier gebouwen die bestempeld worden als kastelen. Maar wist je dat er zich vroeger nog meer kastelen in Izegem bevonden? Wil je meer te weten te komen over de bestaande en verdwenen kastelen in Izegem? Fiets dan zeker mee.

Er wordt gestart met een afternoon tea in domein Wallemote-Wolvenhof en de namiddag eindigt in absolute schoonheid bij het recent gerestaureerde kasteel Blauwhuis.

Praktisch

De fietstocht start zondag 3 oktober om 14.30 uur aan de parking van domein Wallemote-Wolvenhof. Deelnameprijs is 4 euro per persoon (afternoon tea inbegrepen). Inschrijven online via www.eperondor.be.

Meer info: eperondor@izegem.be of 051 31 64 46.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier