d’Elice sfeer- en poolcafé opent vandaag deuren en introduceert nieuwe unieke initiatieven

De bar werd opgesmukt met warme sfeerverlichting en plantjes © MD
Margot Demeulemeester
Margot Demeulemeester Stadsreporter Kortrijk

De gewezen Shooters in de Oude-Vestingsstraat is dankzij Elice Puype (36) haast onherkenbaar. Het nieuwe sfeer- en poolcafé werd gezellig heringericht met verschillende zithoekjes, The Cave en een open podium. Elice introduceert ook poly pool en pool dating. “d’Elice is een familiaal volkscafé waar iedereen welkom is en je nieuwe mensen kan leren kennen.”

Wie binnenstapt in d’Elice zal merken dat zo goed als alles onder handen werd genomen door Elice Puype. “Ik ben enorm trots op mijn werk. Het kantinegevoel is eruit en is volledig rolstoeltoegankelijk. Eigenlijk is alles veranderd. De toog oogt frisser met houten latjes, er is een lounge met authentieke vleugelpiano – die trouwens van de andere kant van het land komt – en The Cave werd geïntroduceerd met eigen pooltafel en frigo. Die kan je apart afhuren vanaf 17,50 euro per uur, gratis snack of drankje inbegrepen. Ik voorzie ook meer gezellige zitplekjes die mensen uitnodigt om te blijven zitten na een spelletje pool. De vernieuwde zaak heeft nu ook toiletten waar het ten minste aangenaam zitten is.” Buiten vind je vanaf heden een volwaardig terras.

d'Elice voorziet meer gezellige zitplekjes die mensen uitnodigt om te blijven zitten na een spelletje pool
d’Elice voorziet meer gezellige zitplekjes die mensen uitnodigt om te blijven zitten na een spelletje pool © MD

Opening met optredens, gratis vat en pool

Zondag 18 augustus opent Elice de deuren om 16 uur. Je kan er tot 18.30 uur gratis poolen. Gevolgd door een optreden van Zinger met een gratis vat Stella. Om 21 uur speelt Olav. en gaat de helft van de opbrengst van de verkochte drank naar het goede doel: Bethanie, een Kortrijks begeleidingscentrum actief in de bijzondere jeugdbijstand. “Ik wou iets doen voor de jeugdzorg en een goede vriendin van mij werkt daar. Het is fijn als je voor eigen stad iets kan doen.”

In de zaal met dertien pooltafels hangen foto’s gemaakt door Elice
In de zaal met dertien pooltafels hangen foto’s gemaakt door Elice © MD

Nieuwe activiteiten

Elke zondag vanaf 17 uur mag iedereen zich aanmelden voor het open podium. “Stand-up, muziek, woordkunst, theater, … alles mag. En eigenlijk op elke andere dag ook.” Elke tweede zaterdag van de maand is er poly pool vanaf 20 uur, een ontmoetingsavond voor ethisch non-monogame mensen en elke derde donderdag is er vanaf 18.30 uur pool dating. Genre speeddating maar aan een pooltafel.

d’Elice is open op maandag vanaf 11 uur, dinsdag, vrijdag en zaterdag vanaf 14 uur, donderdag vanaf 18.30 uur en zondag vanaf 11.30 uur. De zaak heeft een nachtvergunning tot 5 uur. Meer info op www.sfeercafe-delice.be.

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier