David Stekelorum (café Ariba) koopt nu ook café l’Abattoir in Izegem en wil daar begin 2024 openen

David Stekelorum en Lien Trybou kochten nu ook café l'Abattoir. © foto Frank
Wouter Vander Stricht

Café Ariba in de Sint-Pietersstraat in Izegem bestaat drie jaar en dat wordt op zaterdag 25 november gevierd met voor de gelegenheid eigenaar David Stekelorum nog eens achter de draaitafel. Maar de man achter Autoparts Stekelorum bouwt verder aan zijn horecacarrière. Zo heeft hij nu een overeenkomst bereikt over de aankoop van café l’Abattoir in de Vlietmanstraat. “In januari zouden we de verbouwingen beginnen, in februari 2024 hopen we te openen”, zegt hij.

Café l’Abattoir is vernoemd naar het slachthuis dat lange tijd pal naast de herberg was gevestigd. Meer nog, de voormalige ingang van het slachthuis situeerde zich pal naast het café in de Vlietmanstraat. Linda Seynaeve hield vier decennia lang café, waarvan het grootste stuk in l’Abattoir. Maar toen ze zowat drie jaar geleden stopte, stond het gebouw even leeg. Na de brand in jeugdhuis De Tunne nabij het JOC, kon de jeugd ook een tijdlang gebruik maken van het café. Maar ondertussen heeft De Tunne een nieuw onderkomen in zaal Nele achter de Sint-Tillokerk.

Het gebouw was eigendom van Martine Verbiest, van de gelijknamige slachtersfamilie, maar er is nu al een overeenkomst met David Stekelorum en Lien Trybou over de verkoop. “In januari zullen we normaal de sleutel krijgen en kunnen de verbouwingen beginnen, in februari willen we open gaan”, bevestigt Stekie.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier