Bredene viert een hele week Hallo Herfst

De gemeente stelt een week vol Halloween-activiteiten voor. © MM
Redactie KW

De gemeente pakt tijdens de komende herfstvakantie uit met Hallo Herfst, een week vol Halloween-activiteiten voor jong en oud. Hoogtepunt wordt het grote Herfstfeest op domein Grasduinen van zondag 31 oktober, dat vooraf gegaan wordt door een Griezelparade.

Na twee zomers zonder ook maar een evenement die naam waardig, wil het gemeentebestuur deze herfstvakantie knallen met een uit de kluiten gewassen Herfstfeest. “De herfstvakantie is de eerste vakantieperiode waar we opnieuw evenementen op grote schaal kunnen organiseren”, geeft toerismeschepen Alain Lynneel (Vooruit) aan.

“We hebben het programma van onze traditionele Halloweenactiviteiten daarom in een nieuw jasje gestoken. Tijdens het grote Herfstfeest van zondag 31 oktober wordt het domein Grasduinen omgetoverd in een waar griezelspektakel. Naast diverse straattheateracts, springkastelen, facepainters,… komt er ook een nocturne met lichtshow, fonteinen op het water en een dj.

Halloweenparty

Diezelfde zondag vertrekt ook een Griezelparade van op de wijk Sas richting Grasduinen. In de parade zullen verschillende acts hopelijk zoveel mogelijk Bredenaars meelokken naar Grasduinen voor de afsluitende nocturne.”

Het Herfstfeest is echter nog maar de opener van een hele feestweek. “Er zal elke dag wat te beleven zijn in Bredene, van 30 oktober tot en met 7 november”, verzekert de schepen. “Je zult kunnen deelnemen aan een wandelzoektocht langs lokale handelszaken, pleinen en parken (waar je telkens een doolhof zal vinden). In het MEC Staf Versluys zijn er tijdens de vakantieweek workshops voor kinderen en op 6 november verkiezen we de mooist versierde pompoen. Op vrijdag 29 oktober wordt de Jeugddienst in de Kerkstraat omgetoverd tot een heus spookhuis en op zaterdag 30 oktober kunnen de 16-plussers hun hartje ophalen aan een Halloweenparty.”

Twee vaccinatielijnen

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.