(Voorlopig) geen zomerbar op Tieltse Poelberg, maar kandidaat-uitbaatster blijft horeca trouw

Kelly Havegeer (centraal) ruilt haar Stanish by Kelly definitief voor De Gouden Pluim. © foto a-TVW
Tom Van Houtte

Er komt dan toch geen zomerbar op de Poelbergsite in Tielt. Althans, voorlopig niet. Kelly Havegeer van Stanish by Kelly, die klaar stond om de zaak tijdelijk open te houden, ziet daar nu van af door een dispuut over de overname van de keuken en andere benodigdheden.

Volgens schepen van Lokale Economie en Toerisme Hedwig Verdoodt (CD&V) zijn de onderhandelingen met de vorige uitbaters van de zaak, Ann Crevits en haar zoon Sietse Van Haute, heel stroef verlopen. “Het grote struikelblok is de overname van het materiaal“, zegt ze. “De keuken zit er nog in, maar wij willen die niet overnemen. Ook in onze andere concessies hebben wij niet de gewoonte om te investeren in de uitrusting van de zaak. Dat leidt alleen maar tot extra kosten.”

“Stad wou materiaal huren”

Kelly Havegeer zegt dat het stadsbestuur zich wel bereid toonde om het materiaal voor haar te huren. “Nadat ook dat plan na veel onderhandelen onvoldoende bleek voor de vorige uitbaters heb ik gezegd: ‘trek jullie plan ermee’.”

Sietse Van Haute zegt dat de financiële waardering het grote discussiepunt is. “De keuken vertegenwoordigt de grootste waarde. Ze is tiptop in orde. Misschien hebben we er de voorbije jaren te goed zorg voor gedragen. Wat ons betreft zijn er met het stadsbestuur zeker geen bruggen opgeblazen. Het enige wat wij vragen is een eerlijke prijs.”

Ontbijten en desserts aan huis

Kelly plooit zich intussen terug op haar werk als kok en zaalmedewerkster in De Gouden Pluim, want haar koffiehuis Stanish by Kelly deed ze inmiddels van de hand. “Voortaan lever ik wel ontbijten en dessertjes aan huis en zal ik meer tijd kunnen vrijmaken voor de kinderen.”

Sietse en Ann, die de sleutel van de Poelberg op 1 juli inleverden, beseffen dat er allicht niks anders opzit dan hun keuken uit te breken. “Misschien daagt er binnenkort nog een geïnteresseerde koper op. Anders zien we geen andere uitweg dan het materiaal te laten veilen.”

Tielt schrijft nieuwe concessie uit

De kwestie bezorgt het stadsbestuur behoorlijk wat zure oprispingen. Schepen Verdoodt sluit niet uit dat er heel binnenkort stadspersoneel of verenigingen worden ingeschakeld om de zomer te overbruggen. “Voor wat daarna moet komen, gaan we een nieuwe concessie uitschrijven. Daarin willen we onder meer ook de uitbating van de picknickruimte onder de grote luifel meenemen. Meerdere kandidaten zijn er al over gestruikeld dat die niet in de concessie zat.” Ter compensatie wordt dan wel gekeken voor vrij te gebruiken picknicktafels op het gazon. (TVW)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.