Vlaams Belang wil geen moskee in Ieper

Nancy Six: "Vlaams Belang Ieper zal met symbolische acties het verzet tegen de komst van een moskee kracht bijzetten." © a-EF
Redactie KW

Voorzitter Nancy Six reageert daarmee op een artikel dat deze week verschijnt in Het Wekelijks Nieuws Ieper-Poperinge.

Al zeven jaar huurt de vzw Almadinah Almoenawarah een een lokaal in de Boezingepoortstraat in Ieper dat als gebedshuis gebruikt wordt. Nu wil de vereniging dit graag laten erkennen als moskee, maar burgemeester Jan Durnez verklaart niets te weten van een aanvraag. De Ieperse afdeling van het Vlaams Belang toont zich alvast een groot tegenstander. Volgens voorzitter Nancy Six dit een typisch voorbeeld van islamisering.

“Ondanks de islamitische aanslagen en de aanhoudende verhoogde terreurdreiging gaat de islamisering ook in Ieper dus gewoon voort”, staat te lezen in een persbericht. “Islam betekent ‘onderwerping’ en staat dus haaks op vrede en vrijheid. Daarom maakt Vlaams Belang Ieper een belangrijk strijdpunt van een moskee in de Vredesstad. Vlaams Belang Ieper zal met symbolische acties het verzet tegen de komst van een moskee kracht bijzetten.” Nancy Six zal dit in de komende gemeenteraadszitting van 2 oktober ook ter sprake brengen.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.