Visclub neemt na anderhalf jaar perikelen nieuwe start

Tomas De Meyer (bestuurder ad hoc), Christof Veralleman (secretaris), Danny Debusschere (bestuurslid), Martine Debusschere (voorzitter), Jesko Ameel (penningmeester) en Frederik Sap (schepen voor Sport) poseren voor de volledig opgeknapte visput.© (Foto JT)
Tomas De Meyer (bestuurder ad hoc), Christof Veralleman (secretaris), Danny Debusschere (bestuurslid), Martine Debusschere (voorzitter), Jesko Ameel (penningmeester) en Frederik Sap (schepen voor Sport) poseren voor de volledig opgeknapte visput.© (Foto JT)
Redactie KW

Na een impasse van anderhalf jaar kan er eindelijk weer gevist worden bij Hengelclub West. Een opeenvolging van interne twisten, roddels, jaloezie en achterklap eindigde uiteindelijk voor de rechtbank. De onruststokers trokken aan het kortste eind en onder het voorzitterschap van Martine Debusschere krabbelt de vereniging nu recht na een moeilijke en zware periode.

Het begon allemaal toen een koppel zich aanbood om mee de kantine uit te baten na het overlijden van de vorige voorzitter Gilbert Demeulenaere. Na zekere tijd kwamen er heel wat problemen. Bepaalde leden werden radicaal aan de kant geschoven en huidige voorzitster Martine Debusschere werd zowel persoonlijk alsook in haar werking als voorzitster beschuldigd. Martine zet zich al bijna 20 jaar in voor de vereniging. “Ik heb anderhalf jaar veel miserie gekend en ook talloze slapeloze nachten”, zucht Martine. “Ik werd persoonlijk aangevallen, zowel op Facebook als in de kranten, telkens met mijn naam erbij vermeld.”

Sloten

De praktijken gingen steeds verder met onder andere het vervangen van de sloten en uiteindelijk een gerechtelijke procedure tegen de voorzitster met een tijdelijke sluiting van de visvijver en de kantine tot gevolg. De gemeente probeerde nog te sussen maar het water tussen beide partijen was veel te diep. Tomas De Meyer werd door de rechtbank aangesteld als ‘bestuurder ad hoc’, een onafhankelijke persoon van buiten de club.

Inmiddels heeft de rechtbank een uitspraak gedaan. Alle zaken die ten laste werden gelegd, werden door de rechter als vals, ongegrond en onontvankelijk verklaard. De twee personen werden uit de club verwijderd en het bestuur werd in de huidige vorm bevestigd. “Ik ben de leden heel dankbaar die ons gesteund hebben in deze lastige periode. De steun van al die mensen deed enorm veel deugd. Nu willen we herbeginnen met een schone lei”, aldus Martine.

Ongedierte

Toen de poorten uiteindelijk weer open gingen, wachtte het bestuur een nieuwe verrassing. Nadat de visvijver maandenlang onaangeroerd bleef, was het terrein een echte ravage. Het groen was gegroeid en niet meer te overzien, maar ook het onderhoud aan de put zelf is al die tijd verwaarloosd geweest. Daarbovenop was er ook ingebroken in de kantine en werden verschillende pompinstallaties vernield. De kantine was een paradijs voor ongedierte geworden.

Ik ben de leden die ons gesteund hebben dankbaar

“Ik wil een speciaal woordje van dank richten aan de gemeente en de gemeentewerkers want op enkele dagen tijd hebben ze hier heel wat opknapwerk verricht. We willen nu een nieuwe wind laten waaien en met een positief gevoel naar de toekomst kijken. Na al die tijd kunnen we eindelijk weer doen wat we graag doen, onze hobby vissen uitoefenen. Tal van leden die in het verleden de club om een of andere reden hadden verlaten, hebben ondertussen de weg terug gevonden. Visliefhebbers uit de gemeente zijn zeker ook welkom.”

Jeugd

In het weekend van 22 en 23 mei stond de eerste ledenvissing op het programma. Weliswaar in twee groepen van maximaal 25 personen vanwege de coronabeperkingen. Op 26 juni volgt dan nog een zalmvissing die enkel voor de leden is. Vanaf 27 juni is de visput weer open voor iedereen. Het seizoen met de clubvissingen start in 2022. “We hebben ook nog wel wat plannen voor de toekomst”, pikt bestuurslid Jesko Ameel in. “Zo willen we zeker ook inzetten op de jeugd van onze gemeente. We organiseren binnenkort een aantal kennismakingsmomenten, waarbij we jongeren zullen uitnodigen en bijstaan met ervaren vissers, in de hoop ook hier enkele enthousiastelingen voor onze vissport te kunnen overtuigen.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier