https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Vijftig nieuwe sociale woningen in Oostkamp

Redactie KW

Tijdens een bijeenkomst in zaal Nieuwvliet in de wijk Nieuwenhove in Oostkamp heeft de sociale huisvestingsmaatschappij Vivendo zijn plannen toegelicht voor de 50 nieuwbouw woningen in de kunstschilderslaan.

De woningen komen op het stuk braakliggend terrein van de wijk Nieuwenhove, dwars op de Kortrijksestraat en met aansluiting op de Adriaan Brouwerstraat. Vivendo heeft de plannen openmaakt voor de bouw van 50 woningen. Het project omvat tien woningen met twee slaapkamers op het gelijksvloer, acht duplex woningen met twee slaapkamers en twee duplex woningen met drie slaapkamers. daarnaast komen er dertig twee slaapkamers appartementen. Verder is er een ondergrondse parking voorzien voor 43 wagens en twee fietsenstallingen.

“We hebben voor dit nieuwbouwproject samen met de gemeente gekozen voor een duurzame ontwikkeling”, weet Koen Decraemert van Vivendo te vertellen; “Dit deel van Nieuwenhove moet autoluw zijn waarbij de auto het uitzicht van de wijk niet mag overheersen. Er moet veel aandacht besteed worden aan het gebruik van waterdoorlatende materialen. Er moet compact en in de hoogte gebouwd worden. Vivendo moet voldoende kwalitatief groen voorzien en er moet een plaats zijn waar de mensen elkaar kunnen ontmoeten.”

De bouwaanvraag werd ingediend in 2019 en de werken zouden moeten aanvangen begin 2021. De laatste afwerkingen zouden klaar moeten zijn halfweg 2023. ” Eens de woningen klaar zijn zullen een aantal bewoners van de sociale woningen in het eerste deel van Nieuwenhove de kans krijgen om deze nieuwbouw te betrekken. De renovatiekosten aan de 90 woningen van de Elf julistraat, De Guldensporenstraat, De Brugse Mettenstraat en de Groeningestraat die gebouwd werden in 1975 zijn niet meer verantwoord en daarom hebben we beslist deze te slopen na de afronding van de nieuwbouw,” aldus Koen Decraemer,

“Daarom zullen onze huurders, momenteel zijn er dat 80, de kans krijgen om een nieuwe woning te huren aan Vivendo, in de wijk Nieuwenhove of op een andere locatie. Ze krijgen als eerste de kans om één van de nieuwbouwwoningen te huren. Daarom zullen we in gesprek gaan met de bewoners persoonlijk en luisteren naar hun wensen. We zullen zeker niemand in de kou laten staan want we zijn wettelijk verplicht om een haalbare oplossing naar huisvesting toe te bieden aan onze huurders. We zullen onze huurders ook bijstaan bij de verhuis. We zullen natuurlijk geval per geval bekijken wat er in de periode 2020-2023 zal gebeuren met de vrijgekomen woning. Het kan zijn dat ze voor een korte termijn zal verhuurd worden of ze kan tijdelijk een andere bestemming krijgen.”

Vivendo zal ook gaan praten met de eigenaars van de woningen en bekijken hoe de woningen kunnen geïntegreerd worden in het volledige project of de eigenaar eventueel bereid zijn de huizen terug te verkopen aan de huisvestingsmaatschappij. De vrijgekomen ruimte zal na 2024 dan terug een nieuwe huisvestingsbestemming krijgen.

(GST)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten