Vijfde inwoner neemt intrek in Villa Horizon: “Ik mis mijn mama”

Steven met begeleidster Lotte Desmedt voor Villa Horizon. (foto BC)
Steven met begeleidster Lotte Desmedt voor Villa Horizon. (foto BC)

De vier bewoners van Villa Horizon langs de Aartrijksestraat kregen er onlangs een nieuwe huisgenoot bij. Steven Vandendriessche heeft zijn intrek genomen in de villa die bij oc Cirkant hoort.

De voorziening kocht de buurwoning in 2019 aan, verbouwde die en liet er vier deelnemers van dagcentrum Horizon hun intrek nemen. Een totaal nieuw project, want het was de eerste keer dat Cirkant in begeleid wonen voorziet.

Nieuwe thuis

Nu werd ook de garage van Villa Horizon omgetoverd tot een knusse kamer met badkamer en daar heeft Steven zijn nieuwe thuis gevonden. Hij woonde tot voor kort bij zijn ouders in de Sint-Aarnoutstraat in Aartrijke. Zijn papa overleed recent en omdat de zorg te zwaar werd voor zijn mama alleen verhuisde Steven naar de villa.

“Blijf een Aartrijkenaar’

“Ik kwam vroeger al naar de dagbesteding in oc Cirkant. Nu kom ik hier ook wonen. Ik blijf dus een Aartrijkenaar. Ik ben het ondertussen al gewoon in Villa Horizon en vind het leuk om samen te wonen met mijn huisgenoten, maar ik mis mijn mama wel.”

“Ze komt soms eens zwaaien aan het raam, want door corona mag niet veel momenteel. Ik hoop dat we elkaar binnenkort meer mogen zien. Maar ik klaag niet, ik vind het hier fijn.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.