Vijfde Highlandrun wordt recordeditie

beeld van de vorige editie. (foto EF)
Redactie KW

Op het domein van de Kosmos vindt op zondag 6 oktober de vijfde editie van de Highlandrun plaats. De organiserende vzw Red Hill praat nu al over een recordeditie. “We waren op amper 20 minuten uitverkocht en tellen liefst 1.100 deelnemers. Dat zijn er 100 meer dan vorig jaar”, luidt het.

“Binnen vzw Red Hill zullen we grondig moeten evalueren of alles nog haalbaar en combineerbaar blijft met onze fulltime job. Vooral de laatste week is het traditioneel alle hens aan dek en zitten we wel wat op ons tandvlees. De dag van het evenement zelf vergeten we wel weer vlug die hectische voorbereiding na het zien van alle blije gezichten vol modder”, aldus Emiel Denuwelaere van vzw Red Hill.

Tijdens deze vijfde editie wordt boven aan de Kosmos een groot scherm geplaatst waar twee hindernissen continue zullen geprojecteerd worden. “We voorzien ook nog betere douches dan vorig jaar”, zegt Emiel. Het succes van de Highlandrun is te danken aan de combinatie van sport, teamspirit, uitdagende obstakels en dit alles in een prachtige natuur met bakken modder. Emiel: “En vergeten we de gezellige ‘Highland Village’ met verwarmde tent niet, waar na de inspanning alles aanwezig is voor de ontspanning.”

De 1.100 deelnemers starten in groepen waardoor er beweging zal zijn op en rond de Kosmos tussen 11 uur en 17 uur. De organisatie kan voor het opstellen van de hindernissen rekenen op heel wat lokale aannemers. De dag zelf werken tot 130 vrijwillige medewerkers mee aan het event. (MDN)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten