Vier vrienden lopen voor Kom op tegen Kanker: “We wilden graag iets doen”

Corneel Clarysse, Gino Provost, Nico Vandemoortele, Steven Soens en Dries Vuylsteke lopen voor Kom op tegen Kanker. (foto JS) © Jan Stragier
Redactie KW

Vier vrienden uit Sint-Eloois-Winkel nemen aanstaande zondag onder de naam ‘t Groot Verzet deel aan de 100 kilometerrun voor Kom op tegen Kanker. “We hebben allen vrienden en familieleden die kanker hebben of gehad hebben. Voor hen en lotgenoten willen we nu graag iets doen.”

Nico Vandemoortele neemt al enkele jaren met ‘t Groot Verzet, een vriendengroep uit Sint-Eloois-Winkel, deel aan de 1.000 kilometer voor Kom op tegen Kanker, een fietsevenement waarbij fietsteams zoveel mogelijk kilometers proberen te verzamelen voor het goede doel.

’t Groot Verzet

“In mijn vrije tijd doe ik naast fietsen ook aan lopen. Zo ontstond het idee om ook eens deel te nemen aan de 100 kilometerrun voor Kom op tegen Kanker. Met Gino Provost, Corneel Clarysse, Steven Soens en Dries Vuylsteke werden al snel enkele enthousiastelingen gevonden die graag mee zouden deelnemen.”

We hebben allen vrienden en familieleden die kanker hebben of gehad hebben

Zondag 5 september nemen ze in Koksijde aan het evenement deel, opnieuw onder de naam ’t Groot Verzet. “We hebben allen vrienden en familieleden die kanker hebben of gehad hebben. Voor hen en lotgenoten willen we nu graag iets doen.”

Loopevent organiseren

Aanstaande zondag 5 september loopt Gino 40 kilometer in de omgeving van de luchtmachtbasis in Koksijde, Corneel neemt de 30 kilometer voor zijn rekening. Dries (20) en Nico (10) vervolledigen de honderd kilometer. Steven staat als reserve klaar om in te vallen.

Om te mogen starten, zamelden de vrienden 2.500 euro in. Dat gebeurde onder meer met de organisatie van de Kasteelstraatfeesten en het vinden van enthousiaste sponsors.

Gino is alvast goed opgewarmd voor het evenement van komend weekend. Hij liep in februari nog een kalenderloop waarbij hij op 1 februari 1 kilometer liep om uiteindelijk de maand op zondag 28 februari te beëindigden met een loopje van 28 kilometer. “Het is ook onze bedoeling om volgend jaar iets te organiseren in de gemeente.” (BF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier