Vier onderneemsters stellen box vol lokale producten samen: Knapzak voor Moederdag

Elise Cornelissens van EC Pottery, Tine Platteeuw van Atelier Pruts, Sarah Deroo van Deroos Bloemmagie en Tessa Baert van Buro Allure met De Knapzak. (foto Joke)©JOKE COUVREUR
Elise Cornelissens van EC Pottery, Tine Platteeuw van Atelier Pruts, Sarah Deroo van Deroos Bloemmagie en Tessa Baert van Buro Allure met De Knapzak. (foto Joke)©JOKE COUVREUR
Redactie KW

Vier lokale onderneemsters stellen ter gelegenheid van Moederdag een geschenkbox samen. Die kreeg de naam ‘De Knapzak’ mee. De samenwerking tussen de vier vlot zo goed dat ze nu al aan projecten voor de toekomst denken. “We willen dat ‘De Knapzak’ een begrip wordt in Staden en omgeving”, klinkt het.

Het ‘knapzakproject’ is een samenwerking tussen vier jonge onderneemsters die in bijberoep werken. Elise Cornelissens (30) vervaardigt met EC Pottery functionele keramiek, Tine Platteeuw (38) staat met Atelier Pruts voor doopsuiker en originele bedankjes. Tessa Baert (29) ontwerpt met Buro Allure postkaarten en verzorgt ook grafisch ontwerp, terwijl Sarah Deroo (30) van Deroos Bloemmagie maandelijks boeketten aan huis levert en voor aangepaste bloemen zorgt bij feestjes. Je kan bij Sarah ook voor droogbloemen terecht.

Lokale producten

Sarah is meteen ook de spilfiguur die de vier onderneemsters samenbracht. “Elise en ik kenden elkaar nog van school”, legt Sarah uit. “We bestelden al eens zaken bij elkaar. Tine kende ik dan weer via Instagram. Tessa leerde ik kennen doordat ze bij mij droogbloemen bestelde.” “We voelden elkaar meteen aan”, gaat Tine Platteeuw verder. “Het klikte echt tussen ons. We vonden dat we daar iets mee moesten doen. Bij onze eerste vergadering hadden we al meteen het concept voor ‘De Knapzak’ klaar.”

We willen dat ‘De Knapzak’ een begrip wordt

“De box bestaat uit een ambachtelijk zeepje van Tine, een zeepschaaltje van Elise, een droogbloemboeket met vaas van Sarah en een kaarthouder met kaartje van mezelf”, weet Tessa. “Alles zit samen in een kistje dat gemaakt werd door Abstrakt Interieur uit Staden.” “We gaan dan ook voor lokaal gemaakte producten die ook duurzaam en authentiek zijn”, weet Elise. “Met het kistje en het bijhorende doekje vonden we de box wel iets van een knapzak hebben. Daarom, en ook omdat hij vol knappe producten zit, hebben we de naam ‘De Knapzak’ gekozen voor onze box.”

Niet enkel voor mama’s

De Knapzak mag dan al ontworpen zijn voor Moederdag, toch houden de vier het doelpubliek breed. “We hebben bewust de tekst op het kaartje beperkt tot een kort, maar krachtig ‘liefs’”, aldus Tine. “De Knapzak is dan ook niet louter voor mama’s bedoeld, maar ook voor oma’s, plusmama’s, toekomstige mama’s of zelfs voor gezinnen die uit 2 papa’s bestaan.”

De samenwerking tussen de vier vlot zo goed dat ze nu al aan de toekomst denken. “We denken er aan om twee maal per jaar samen te werken”, stelt Sarah. “Misschien volgt er dit jaar nog iets rond kerst. We willen dat ‘De Knapzak’ een begrip wordt in Staden en omgeving.” ‘De Knapzak’ kost 55 euro en je kan bestellen via www.ecpottery.com/shop. Je kan afhalen op vrijdag 7 mei van 15 tot 18 uur en op zaterdag 8 mei van 9 tot 12 uur in de garage van EC Pottery in de Vredestraat 16. Wie de bestelling op die momenten niet kan afhalen, kan een seintje geven via knapzakstaden@gmail.com of bij Boetiek Malou in de Vredestraat 17. Daar worden de Knapzakken te koop aangeboden.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.