Versluys Groep bouwt nu ook magazijnen en start op luchthaven Oostende

Bart Versluys richt nieuwe vennootschap 'Versluys Logistics' op en gaat ook logistiek vastgoed - magazijnen - bouwen.
Redactie KW

Bouwpromotor Versluys Groep uit Oostende wordt ook actief als logistiek vastgoedspeler, bouwer van magazijnen dus. Met de luchthaven van Oostende werd een exclusieve samenwerkingsovereenkomst gesloten.

“Versluys Groep tekende een overeenkomst tot exclusieve samenwerking voor het ontwikkelen van bepaalde delen van de luchthaven Oostende, waarbij gefocust wordt op een uitbreiding van 45.000 m² logistiek vastgoed”, zo maakt de bouwgroep bekend. Versluys wil in de toekomst dus niet alleen woonprojecten, maar ook magazijnen bouwen. Daartoe werd een nieuwe vennootschap opgericht, Versluys Logistics, die voor 100 procent deel uitmaakt van Versluys Groep.

Versluys Logistics wil logistieke vastgoedparken bouwen en gaat uit van drie belangrijke peilers. Vooreerst zal volgens het zogenaamde build to suit-principe worden gewerkt, maatwerk dat naadloos aansluit op de specifieke noden van de klant. Versluys Logistics wil duurzaam werken en heeft een maximaal gebruik maken van hernieuwbare energiebronnen. En de groep gaat voor toplocaties en hoge kwaliteit en wil voldoen aan strenge veiligheids- en kwaliteitsnormen.

“Vraag amper bij te houden”

“De coronacrisis hakt zwaar in op de economie. De vastgoedsector blijkt echter grotendeels versterkt uit deze crisis te komen”, zegt ceo Bart Versluys. “De residentiële markt boomt, maar door de sterk groeiende onlineverkoop is ook de vraag naar logistiek vastgoed amper bij te houden. De overeenkomst die we gesloten hebben met de luchthaven van Oostende, geeft ons de kans om ook op dit vlak uit te groeien tot een toonaangevende speler. Hoogwaardige logistieke magazijnen rond luchthavens zijn erg gegeerd.”

“Wij zijn erg opgetogen met deze nieuwe publiek-privé samenwerking in de ontwikkeling van de luchthaven van Oostende, met ideale ligging tussen Noord-Frankrijk, Nederland en de UK”, zegt ceo Marcel Buelens van de Oostendse luchthaven. “Het is onze ambitie en visie om, samen met de havens van Oostende en Zeebrugge, de regio uit te bouwen als logistieke draaischijf met enorm potentieel voor bijkomende jobs. Door de coronacrisis is er heel veel vraag naar vrachtverkeer via de lucht. Die vraag kunnen wij samen invullen.”

Extra jobs

“Samenwerken maakt ons sterker, dat bewijzen we in Oostende eens te meer”, aldus burgemeester Bart Tommelein (Open VLD). “Met de uitbouw van logistieke magazijnen met een duurzaam karakter wordt onze luchthaven versterkt als logistiek knooppunt. De werkgelegenheid die het bedrijf schept voor laaggeschoolde mensen, juichen we zeker toe.”

“Stad Oostende stelt alles in het werk om de luchthaven alle kansen te geven en werkt actief mee aan de uitbouw ervan. Dat de Versluys Groep mee wil stappen in deze nieuwe dynamiek en zal investeren in logistieke magazijnen, bewijst dat onze visie gedeeld”, zegt schepen van Ondernemen Charlotte Verkeyn (N-VA). “Niet onbelangrijk is de tewerkstelling: direct ter plaatse, en indirect in meerdere aanverwante sectoren.”

(HH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier