Vermiste Hoogledenaar na twee jaar levend teruggevonden in Peru

Het opsporingsbericht van Pascal Maes en de man zelf, zoals hij werd aangetroffen.© Policía Nacional Peru
Het opsporingsbericht van Pascal Maes en de man zelf, zoals hij werd aangetroffen.© Policía Nacional Peru
Redactie KW

De 45-jarige Pascal Maes uit Hooglede is zowat twee jaar nadat hij als vermist werd opgegeven levend teruggevonden in Peru. Dat melden Peruaanse media. Het nieuws wordt ook door de nationale politie van dat land bevestigd.

Twee jaar lang had de familie niets meer vernomen van Pascal Maes. Hij was als toerist naar Peru getrokken en nam nog enkele keren contact met het thuisfront, maar plots viel alle communicatie weg en leek de man van de aardbol verdwenen.

Het laatste dat van hem vernomen werd, was dat hij in de stad Cuzco vertoefde. De ongerustheid nam snel toe: er werd gevreesd dat hij het slachtoffer van een ongeval of erger nog, een misdaad kon zijn geworden.

Zoektocht hervat

Ook het Belgische consulaat en de Peruaanse politie namen de verdwijning ernstig, maar raakten elk spoor bijster. Kort geleden werd de zoektocht hervat, met een nieuw opsporingsbericht. Toch liep ook deze nieuwe poging aanvankelijk niet van een leien dakje. Het was uiteindelijk een andere Belg die in Cusco verblijft die hem herkende.

Volgens de lokale media was Pascal Maes, die het land als rugzaktoerist verkende, aan het bedelen geslagen nadat zijn geld was opgeraakt. Hij beschikte ook niet meer over een gsm waardoor hij geen contact met zijn familie meer kon opnemen. Naar eigen zeggen werd hij niet overvallen of opgelicht. Volgens de lokale overheden wordt de repatriëringsprocedure opgestart.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier