Vergeet Tomorrowland, want Izegem krijgt voor het eerst een eigen dancefestival

Univerz Festival wil in Izegem de sfeer van dance-festivals als Tomorrowland scheppen. (Foto Belga) © BELGAIMAGE
Redactie KW

Izegem is weer een evenement rijker. Op zaterdag 17 mei vindt de eerste editie van Univerz Festival plaats, een dancefestival op de terreinen van Sabbe-Dubaere in de Prins Albertlaan, op een steenworp van het stadscentrum. Brein achter Univerz is Jean-Marie Vanfleteren.

“Ik speelde al een hele tijd met het idee om in Izegem een dancefestival te organiseren”, vertelt Jean-Marie Vanfleteren. “Ondertussen ligt er al een jaar voorbereiding achter ons.”

Na nog enkele pistes kwamen Jean-Marie en de zijnen terecht op een bedrijventerrein van houtbedrijf Sabbe-Dubaere in de Prins Albertlaan. “Toen we de site zagen, waren we meteen verkocht”, klinkt het. Drie podia zullen het festivalterrein kleur geven. “Univerz draait rond het heelal en alles wat met de ruimte te maken heeft. We zullen het terrein ook zo inkleden.”

“Electro, house, dubstep, hardcore en hardtechno, dancehall… noem maar op. Enkele grote namen zijn Yellow Claw, 2 Fabiola, Sven Ornelis, Dennis Cartier, Mark with a K en The Oddword. We gaan meteen voor een topfestival met een sterke line-up. En die hebben we mede te danken aan Ultim Events.”

(PVH)

Lees het volledige verhaal in de Krant van West-Vlaanderen, editie Weekbode Izegem van vrijdag 28 maart.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.