Zingende verzekeringsmakelaar José Decleir zorgt voor ambiance tijdens ledenfeest Femma Kortemark

Zanger José Decleir met Helena Waayn, Dorine Vuylsteke en Mario Deopere van Femma. © Coghe
Trui Lievens
Trui Lievens Medewerker KW

Femma Kortemark pakt op vrijdag 27 januari uit met het ledenfeest in oc De Kouter. Met ‘José goes back in time’ zorgt José Decleir, zaakvoerder van het gelijknamige verzekeringskantoor uit de Stationsstraat, voor ambiance en nostalgie.

José Decleir (66) is een rasechte Kortemarkenaar, een telg uit een grote familie die onder andere een bloemenzaak, een arduinkapper en een aannemer voortbracht. “Toen ik in 1976 met een verzekerings- en vastgoedkantoor startte, was die bekende naam een voordeel”, gaat José van start.

José is al 40 jaar getrouwd met Daniëlle – Dany – Van den Bergen uit Bredene. “We leerden elkaar kennen via onze gemeenschappelijke hobby, de paarden. De verzekering van paarden is binnen mijn verzekeringskantoor meteen ook mijn specialiteit.”

Ook de zoon en dochter van José zijn beiden actief in de paardenwereld, maar het kantoor van José is een eenmanszaak gebleven. “Met als gevolg dat mijn kantoor ook nooit opgeruimd raakt”, lacht José. “Maar de weekends hou ik vrij voor mijn hobby’s: paarden, maar ook wandelen en mountainbiken. Alles voor mijn fysiek.”

En natuurlijk zingen. “Onder andere aan het kampvuur. En op mijn 15de schreef een vriend mij in voor een zangwedstrijd. Ik zong ‘Zeven anjers, zeven rozen’.”

Tuinconcert

“Ik won niet alleen die wedstrijd, bovendien vroeg het orkest me enkele weken later om hun zanger te vervangen. Zo stonden we wekelijks op trouwfeesten, in de Thierbrau… Heerlijk! Na mijn huwelijk ben ik daarmee gestopt. Al bleef ik nog af en toe optreden. Vorig jaar organiseerde ik een tuinconcert in het Pakhuis in Koekelare en daar werd ik opgemerkt door enkele bestuursleden van Femma. Zo ging de bal aan het rollen.”

Tijdens het ledenfeest van Femma brengt José een 25-tal nummers van Elvis Presley. “Waaronder ‘My way’ in de versie van Elvis, maar ook nummers van Neil Diamond, Roy Orbison en – op vraag van het Femmabestuur – ook Will Tura. En ja, er mag gedanst en zeker meegezongen worden”, besluit José.

Inschrijven voor het Femma Ledenfeest kan bij Helena (0478 74 57 14 of wallynhelena.femma@telenet.be), Dorine (0494 37 79 71) of Monique (0475 76 09 04).

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier