Wandelaars bij De Keignaerttrippers kijken hoopvol vooruit naar 2021

Het zijn geen makkelijke tijden voor de wandelsportvereniging De Keignaerttrippers in Oostende. Door corona staan de activiteiten voor de leden op een laag pitje en moesten ze nu ook hun geplande wandeling ‘Kersttocht door Oostende’ annuleren. “Hopelijk wordt 2021 een beter jaar.”

Voorzitter Rudy Devriendt op stap met enkele leden, in precoronatijden. © FRO

Vier wandelfanaten uit Zandvoorde stichtten eind oktober 1973 Wandelsportvereniging De Keignaerttrippers. De naam verwijst naar de Keignaertkreek, een mooi natuurgebied in Zandvoorde. De club sloot zich meteen aan bij de Vlaamse Wandelsportbond, dat nu Wandelsport Vlaanderen heet. Huidig voorzitter van De Keignaerttrippers is Rudy Devriendt. Hij volgde 10 jaar geleden Roland Coussens op. Rudy is zelf een fervent wandelaar en is al 16 jaar lid van de club.

“We tellen nu een 300-tal leden. Het merendeel zijn 60-plussers. De laatste tijd sluiten ook meer jonge gezinnen aan. Wandelen is een sociale, democratische en vooral gezonde sport. Als club organiseren we jaarlijks enkele tochten: de Grote Lentetocht in maart, de Prins Kareltocht in Raversijde in april, de Vosseslagtocht in juni, de Keignaerttocht in juli, de Stormvogeltocht in augustus en de Kersttocht door Oostende in december. Door corona kon enkel onze Boterkoekentocht van eind januari doorgaan.”

Veel vraagtekens

“Voor de toekomst zitten we nog met veel vraagtekens. Zo organiseren we normaal op 28 en 29 maart 2021 de nationale tweedaagse Lentetocht & Wandeldag Vlaanderen, in samenwerking met Wandelsport Vlaanderen en Vayamundo, maar vraag is of het event zal kunnen doorgaan”, zegt Rudy Devriendt.

“In navolging van onze wekelijkse, succesvolle groepswandelingen op woensdagavond, toen het nog toegelaten was, pakken wij in december misschien uit met een decemberwandeling in Oostende. Voorlopig is het nog afwachten. Onze leden missen, naast het wandelen, ook het sociaal contact en onze maandelijkse kaartavond of rummikubavond. Onze wandelweek in Het Zwarte Woud kon ook niet doorgaan. Ik ben geen pessimist, maar ik vrees toch dat de miserie nog lang kan duren. Hopelijk wordt 2021 een beter jaar!”, besluit Rudy hoopvol. (FRO)

WSV De Keignaerttrippers

Opgericht: De vereniging zag het licht in 1973.

Voorzitter/secretaris: Rudy Devriendt, 0476 31 23 50.

Aantal leden: 300. Het lidgeld bedraagt 17 euro per jaar.

Lokaal: Dr. Colenstraat 8 in Oostende.

Contact: wsv.keignaerttrippers.oostende@telenet.be, www.keignaerttrippers.be.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.