Vrijwilligersorganisatie Pink Pet Paradise uit Izegem steunt projecten voor kansarmen

© foto Frank
Valentijn Dumoulein
Valentijn Dumoulein medewerker KW

Vrijwilligersorganisatie Pink Pet Paradise wil twee goede doelen wat meer bekendmaken in eigen streek. De organisatie steunt voortaan een online initiatief voor kansarmen en de Dierenvoedselbank Zuid-West-Vlaanderen. Zowel spullen als dierenvoeding zijn nog welkom om beide projecten te steunen.

Pink Pet Paradise wordt al enige jaren gerund door Isabelle Folens uit de Bellevuestraat in Izegem. Ze zet zich via allerlei projecten in voor haar medemens en wil nu ook twee andere initiatieven in de Pekkerstad en omstreken bekend maken.

Het eerste is Shine For The 2nd Time, een online Facebookgroep die spullen inzamelt voor wie het minder goed heeft in onze maatschappij. Trekkers van het project zijn Nancy Vandenberghe en Wendy Lakiere. “We zamelen allerlei tweedehandsspullen in die anderen goed kunnen gebruiken”, zegt het duo. “Dat gaat van kleren tot speelgoed en decoratiemateriaal. Wie in nood is, dat kan aantonen en iets specifiek nodig heeft, kan dat altijd aan ons laten weten. Omgekeerd zamelen we allerlei materiaal in. Dat fotograferen we en plaatsen we op onze site. Wie het kan gebruiken, kan het ons dan laten weten.”

Grote boxen

Pink Pet Paradise steunt ook de pas in april opgerichte Dierenvoedselbank Zuid-West-Vlaanderen. “We verzamelen dierenvoeding voor mensen die het niet zo breed hebben“, vertelt vrijwilliger Linde Segaert. “Dat gaat van voeding voor honden en katten tot vogels, konijnen, cavia’s, enz…Wie hulp van ons wil, moet wel via het Sociaal Huis de nodige attesten kunnen voorleggen dat ze het minder breed hebben.”

“Op vandaag helpen we ongeveer 80 gezinnen. Dat gebeurt onder meer met voedselinzamelpunten bij onze vrijwilligers. Dat zijn grote grote boxen waar wie dat wenst dierenvoeding kan komen doneren. Op die manier moeten kansarmen niet de hele provincie rond rijden om iets te kunnen krijgen. Ikzelf werk vanuit Wielsbeke. We hopen met een oproep via Isabelle dat er ook in Izegem en omstreken dergelijke inzamelpunten bij kunnen komen.”

Info is verkrijgbaar via www.dierenvoedselbank.be. Pink Pet Paradise van Isabelle Folens en Shine For The 2nd Time kan je vinden via de gelijknamige Facebookpagina’s. Ze zoeken zowel vrijwilligers als materiaal.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.