SK de Flamingo’s schenkt Surplus 100 kilo klaaskoeken
De jaarlijkse klaaskoekenverkoop van Synchro Klub de Flamingo’s (SKF) verliep dit jaar even anders dan voorzien. Toch werd het een succes en kon men 100 kilogram schenken aan Surplus.
SKF is een succesvolle Zwevegemse club voor synchroonzwemmen en heeft een jarenlange traditie. De jaarlijkse klaaskoekenverkoop op de laatste zaterdag van november is al even traditioneel en helpt de sportieve werking van de club financieren. Dit jaar zag die klaaskoekenverkoop er wel anders uit. “Door de coronamaatregelen was een huis-aan-huisverkoop niet mogelijk. We wilden de verkoop echter niet schrappen en besloten met de leden en sympathisanten dan maar een tandje bij te steken voor de verkoop in onze directe omgeving”, vertelt Veerle Mondy.
De doelstelling van tweeduizend zakken – of één ton – klaaskoeken, zoals in ‘normale’ jaren, werd niet gehaald. De club besliste evenwel om met de hulp van sponsor SAS Consult, toch de volle tweeduizend zakken aan te kopen. “Tweehonderd zakken, zo’n honderd kilogram, worden geschonken aan mensen die het financieel moeilijk hebben, zodat ook zij kunnen meegenieten van de lekkernijen tijdens de sinterklaasperiode”, aldus Veerle.
“Mooi gebaar”
SKF bereikt hen via de Zwevegemse sociale winkel vzw Surplus. Het is trouwens niet voor het eerst dat de sportclub via deze weg minderbedeelden helpt. Na de meerdaagse stage voor alle clubleden werden de overschotten van de voedingswaren ook aan Surplus gegeven.
Surplus-voorzitter Palmer Vandemeulebroecke kwam de koeken zaterdag in ontvangst nemen. “Net toen ik becijferd had hoeveel klaaskoeken we zouden aankopen voor onze bedeling, en wat het ons zou kosten, kreeg ik telefoon van Veerle Mondy met het goede nieuws dat ze ons honderd kilogram zouden schenken. Een heel mooi gebaar waar we heel dankbaar voor zijn”, zegt hij.
SKF was de eerste vereniging die gebruikmaakte van de gemeentelijke infrastructuur die als afhaalpunt ter beschikking gesteld wordt. “Aangezien huis-aan-huisverkoop niet toegelaten is en alleen professionelen pakjes mogen leveren, is dit voor onze en andere clubs de enige manier om de broodnodige verkoop mogelijk te maken”, besluit Veerle.
(GJZ)
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier