Roeselaarse KSWB-wielerfanaten fietsen zondag voor het eerst dit jaar samen

Wouter Vander Stricht

Zondag trapt ook de KSWB voluit de Koninklijke Stedelijke Wielrijdersbond het seizoen op gang. “Het zal voor veel mensen deugd doen om opnieuw in groep te kunnen fietsen, maar we willen uiteraard de veiligheid van iedereen garanderen”, aldus voorzitter Tom De Prêtre.

KSWB heeft haar uitvalsbasis in Sherry’s Pub in de Westlaan. “We zullen daar verzamelen, maar het café is uiteraard nog niet open”, duidt de voorzitter. De club telt een 40-tal leden waarbij ook vier dames. Traditiegetrouw wordt er op zondagvoormiddag op babbeltempo gefietst, op zaterdag nemen de clubleden deel aan uitgestippelde toertochten waarbij de snelheid ook iets hoger ligt.

“Net voor de start zullen we een korte briefing geven”

“Wij hebben bewust niet te vroeg willen communiceren. Fietsen in groep mag vanaf afgelopen maandag, maar het is zo dat de meeste van onze leden je mocht tot nu toe fietsen met drie (dezelfde) vrienden zelf al wat kilometers in de benen hebben. We kregen eigenlijk niet al te veel vragen van onze leden, maar we communiceren ook sowieso op regelmatige basis. Zo lieten we al weten dat onze eigen organisatie, voorzien op zaterdag 13 juni, al afgelast is. Deze week kregen ze een mail dat we zondag voor het eerst weer in groep fietsen.”

Starten met 70 km

Op zondag 24 mei is er dus de eerste activiteit in club en op OLH Hemelvaart geen traditionele rit. In het weekend van 30 en 31 mei wordt er zowel op zaterdag als zondag gefietst. “De groepen mogen maximaal 20 renners groot zijn, dus zullen we ons moeten opsplitsen. We hebben voldoende wegkapiteins om dat te realiseren. We zullen ook net voor de start een korte briefing geven. Je mag met twee naast elkaar rijden, maar zowel naast elkaar of voor en achter moet er voldoende ruimte gelaten worden. Op zich zal dat geen probleem zijn, het is echter wanneer je aan een overweg of aan verkeerslichten komt, dat we moeten vermijden dat iedereen samentroept. Als iemand pech heeft, is het bij ons de gewoonte dat er meteen enkele mensen helpen, maar ook hier zal nu de afstand bewaard moeten worden. Zondag beginnen we met een tochtje van om en bij de 70 kilometer. De week erop fietsen we dus opnieuw twee keer. Omdat we op zaterdag niet kunnen deelnemen aan een georganiseerde tocht, zullen we zelf een rit moeten uitstippelen.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.