Provense vrienden richten WTC Dunderbeestn op

We zien v.l.n.r. Jonas Vandromme, Arne Couttouw en Carl Van Hoecke voor de uitvalsbasis van de nieuwe wielerclub.© CB
We zien v.l.n.r. Jonas Vandromme, Arne Couttouw en Carl Van Hoecke voor de uitvalsbasis van de nieuwe wielerclub.© CB
Carmen Boeraeve

Met WTC Dunderbeestn is in Proven een wielertoeristenclub opgericht. Zowel mannen als vrouwen kunnen er terecht voor een ritje met de koersfiets of de mountainbike.

Met drie zijn ze, de Provenaars die het initiatief namen om een wielerclub te starten. “Proven is een levendig dorp, maar er ontbrak nog iets”, begint Carl Van Hoecke te vertellen. “Het is een idee dat in ons vriendengroepje al een tijdje sluimerde en toen Dries Gantois met café ‘Tramstatie’ begon, leek ons dat een ideale uitvalsbasis, en zo is ons idee in een stroomversnelling geraakt. Een aantal online meetings later was onze wielerclub geboren”.

“Initieel gingen we enkel starten met een mannenclub, maar doordat ook enkele vrouwen interesse toonden, zijn we vlug van idee veranderd. Het plan is om op dezelfde dagen te rijden, maar in aparte groepen. We voorzien elke donderdagavond om 19 uur een rit en een op zondagvoormiddag om 9 uur. Ons motto is ‘samen uit, samen thuis’, dus ik vermoed dat we in het begin ritjes van ongeveer vijftig kilometer zullen doen. Op zondagmorgen plannen we ook een mountainbikerit, dan kunnen de deelnemers kiezen tussen mountainbiken en koersen. Het leek ons leuk om eens te kunnen wisselen tussen de twee disciplines. De meeste van onze ritten zullen in de regio doorgaan, maar misschien kan het wel eens leuk zijn om op termijn mee te doen aan grote cyclo’s zoals Gent-Wevelgem. Maar dat is nog niet voor meteen.”

Licht rebels

“We gingen op zoek naar een naam die opvalt en tegelijk blijft plakken bij de mensen. Na even brainstormen, kwamen we uit bij ‘Dunderbeestn’: die komen piepen in de zomer en zijn licht rebels. Het leek ons een passende naam voor een nieuwe wielerclub. Ondertussen zijn de inschrijvingen voor de club gestart. De reacties die we krijgen na de aankondiging op Facebook, zijn enorm. De respons is boven verwachting en de inschrijvingen komen vlot binnen! Het is blijkbaar iets dat echt nog ontbrak in Proven. We kijken er alvast naar uit om erin te vliegen, ook al is de start momenteel nog onduidelijk door de coronamaatregelen”, aldus Carl.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.