Pas opgerichte hondenschool op zoek naar vaste locatie

V.l.n.r.: Jannah Baert, Maura Dasseville, Shari Simoens en Kelly De Craemere. (foto WK)
V.l.n.r.: Jannah Baert, Maura Dasseville, Shari Simoens en Kelly De Craemere. (foto WK)
Wim Kerkhof
Wim Kerkhof Medewerker KW

Enkele dierenvrienden hebben samen een gloednieuwe hondenschool opgericht aan de Vagevuurwijk in Zuienkerke. ‘Onze Trouwe Viervoeter’ schoot meteen goed uit de startblokken, maar de drie initiatiefnemers zijn wel nog op zoek naar een vaste locatie met kantine.

Maura Dasseville en haar man Jurgen Waeghe wonen in Varsenare, Jannah Baert is afkomstig van Loppem. “We leerden elkaar kennen in het hondenwereldje en er ontstond al snel een mooie vriendschap tussen ons. Met ons drieën delen we dezelfde passie”, zegt Maura Dasseville, die zelf lesgaf in diverse hondenscholen in de regio. “Ik heb een opleiding hondentrainer gevolgd bij de Kynologische Unie Sint-Hubertus. Het is altijd een droom van me geweest om zelf een hondenschool te starten, al van kleins af was ik dol op paarden en poezen maar toch vooral op honden. Eigenlijk heb ik een passie voor hond én mens: een puppy in een warm nestje te zien opgroeien en deel uitmaken van een gezin, de band tussen dier en baasje die één worden… Er is niets mooiers dan dat”, aldus Maura. Ze heeft ondertussen al enkele jaren ervaring als trainster. “En ik kan die ervaring ook toepassen op een leuke, speelse manier. Onze doelstellingen zijn vooral gehoorzaamheid en socialisatie, maar we willen daarnaast ook mensen begeleiden die op het punt staan een hond in huis te halen. Want het juiste dier bij het juiste gezin, dat is toch zó belangrijk. Ons belangrijkste streefdoel is dat hond en baasje samen veel plezier kunnen beleven”, aldus nog Maura Dasseville.

Echte slunsen

Zelf heeft ze drie brave Leonbergers. “’t Zijn kolossen, maar tegelijk ook – om het op z’n Brugs te zeggen – echte slunsen . Het is gewoon heel belangrijk hoe je je viervoeter opvoedt, en dat het dier bij je past. Als je een rustige persoon bent, neem je bijvoorbeeld beter een golden retriever dan een border collie.”

Bij ‘Onze Trouwe Viervoeter’ zijn alle hondenrassen welkom. “Van chihuahua’s en pomeriaantjes, tot Leonbergers en Newfoundlanders. Voorlopig vinden er wel enkel op zondagvoormiddag (later ook op donderdagavond, red.) trainingen plaats, en door corona kunnen we nu ook maar één van onze drie pleinen gebruiken. We nemen de coronamaatregelen nauwgezet in acht, maar wilden ons anderzijds ook niet laten kennen door het virus. Daarvoor zijn we veel te gemotiveerd”, klinkt het.

‘Onze Trouwe Viervoeter’ schoot meteen goed uit de startblokken: in amper een week tijd waren er al meer dan twintig inschrijvingen. “Blijkbaar was er wel nood aan nog een goeie hondenschool in de regio”, zegt Maura. “We werden goed onthaald in Zuienkerke, maar zijn er nog op zoek naar een vaste locatie. Voorlopig kunnen we gebruikmaken van de paardenweide van een vriendin, op de hoek van de Weimanstraat en Blauwetorenstraat, maar we missen daar een beetje het clubgevoel. Als we een terrein met kantine vinden, kunnen we onze leden daar ook een consumptie aanbieden”, aldus Maura. De hondenschool is ook van plan om de samenwerking op te zoeken met woonzorgcentra en basisscholen. “We zijn van plan om wandelingen in te richten. Voor kinderen geldt het principe: jong geleerd is oud gedaan. En oudjes en viervoeters, da’s sowieso altijd een goed huwelijk.”

>> Wie meer info wil over de hondenschool, kan contact opnemen met Maura Dasseville via 0496 23 11 71

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten