Padelclub Houthulst groeit verder: “Dit is de goedkoopste club van België”

Boven v.l.n.r.: Nick Lefever, Dirk Bintein, Geert Derdaele en Frank Masselis. Onderaan v.l.n.r.: Lynne Claerebout en Hilde Casteleyn. Johan Claerebaut, Glenn Kimpe en Ignace Margodt ontbreken. (foto MG)
Redactie KW

Padelclub Houthulst bestaat amper een jaar en werd al meteen met de coronacrisis geconfronteerd. Toch blijft het bestuur optimistisch over de toekomst.

Voor jonge verenigingen als Padelclub Houthulst was de coronacrisis een extra grote uitdaging. “We zijn vorig jaar met nul euro gestart. We huren onze twee terreinen aan de gemeente. Kosten die we coveren met het lidgeld van de leden”, schetst voorzitter Dirk Bentein (54). “We bouwden ook ons clubhuisje, de ripostiglio, via een privélening aan één van onze bestuursleden. Door deze crisis zal de terugbetaling misschien enige vertraging oplopen, maar verder valt de financiële schade al bij al mee.”

Extra terreinen

Padelclub Houthulst profiteert mee van de enorme opmars die de sport in Vlaanderen aan het maken is. “Bijna dagelijks krijgen we telefoontjes van mensen die interesse hebben. Vorig jaar sloten we af met een 90-tal leden, dit jaar tellen we er alweer 75 en er komen er nog wekelijks bij. In de streek zijn wij de enige padelclub, anders moet je al naar Roeselare.”

De voorzitter verwacht ook de komende jaren nog een sterke groei. “Als we in de toekomst boven de 100 leden gaan, zijn er opties om eventueel nog extra terreinen aan te leggen. Ook niet-leden kunnen onze terreinen gebruiken. Van 18 tot 21 uur zijn onze terreinen wel voorbehouden voor de leden.”

Laagdrempelig

“Het succes van padel is te wijten aan de laagdrempeligheid. Je hoeft geen twee jaar les te volgen om een degelijk niveau te halen. Met 95 euro voor een jaar lidmaatschap is dit ook de goedkoopste club van België. We bieden nieuwkomers ook steeds een gratis sessie van anderhalf uur.”

Padelclub Houthulst bestaat dus sinds vorig jaar en komt voort uit tennisclub TC33. “De gemeente sprong mee op de kar en plaatste twee padelterreinen. Nu focust TC Houthulst zich enkel op tennis en wij op padel. Een win-winsituatie. Intussen gaat alles bijna weer zijn normale gangetje op onze club. Vanaf vandaag (vrijdag, red.) hervatten we ook onze meet & play, ons tweewekelijks vast speelmoment voor onze leden. Later dit jaar organiseren we nog een clubtornooi. We hebben ook enkele competitieve leden, die later dit jaar nog in de interclub hopen te schitteren.” (SB)

Padelclub Houthulst

Opgericht in: 2019.

Voorzitter: Dirk Bentein.

Aantal leden: 75.

Aantal terreinen: twee.

Lokaal: De ripostiglio, Italiaans voor ‘berging’, in de Paardedreef in Houthulst.

Bestuur: Het bestuur bestaat naast voorzitter Dirk Bentein nog uit acht andere leden. Dat zijn ondervoorzitter Hilde Casteleyn, secretaris Lynne Claerebout, penningmeester Johan Claerebout, persverantwoordelijke Frank Masselis, materiaalmeester Ignace Margodt en Geert Derdaele, Glenn Kimpe en Nick Lefever.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten