Ook in coronatijden is Sint de Hestruden goedgezind

Redactie KW

Al enkele jaren organiseren de Hestruden in Zwevegm een sinterklaasfeest voor zo’n 45 kansarme kinderen uit de gemeente. Op dit feest krijgen de kinderen dan uit handen van de Sint een mooi stuk speelgoed.

Dit jaar kon er door de coronatoestand geen feestje georganiseerd worden. Toch zorgde de Sint ervoor dat de kinderen een mooi geschenk zullen ontvangen. Hij nam immers contact op met de Hestruden met de vraag of zij konden instaan voor de bedeling. Omdat de Hestruden geen adressen hebben, namen ze contact op met het OCMW, dat het nodige zal doen.

Actie gered

Ook voor de Hestruden was het een moeilijk jaar. “Onze activiteiten waarmee we fondsen werven om onze schoolactie en sinterklaasfeest te financieren, konden niet doorgaan. Dit betekent dus ook geen inkomsten. Gelukkig kreeg onze oproep om zo een bijdrage te storten, wel enig gehoor. Ook hebben we onze reserve moeten aanspreken. Zo hebben we gelukkig onze sinterklaasactie nog kunnen redden en komt de Sint voor alle kinderen ”, vertelt Hilde Vanhoenackere, die samen met haar zus Veerle en Hilde Maes de Hestruden vormt. (GJZ)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.