Neos Bissegem stelt gouden jubileumfeest uit

De voorzitter van Neos Bissegem Rogier Therry. © EDB
Els Deleu
Els Deleu Medewerker KW

Onlangs zou Neos Bissegem haar 50ste verjaardag vieren, maar door de coronamaatregelen moest dit feest met een optreden en een receptie van stad Kortrijk uitgesteld worden naar het najaar.

De werking ligt zoals bij alle andere verenigingen ook bij Neos volledig stil. Het jaarfeest en en de geplande reis naar Kroatië werden geannuleerd. “Bij Reizen Lauwers, de reispartner van Neos nationaal kunnen we gelukkig alles met een voucher kosteloos verplaatsen. Het is de bedoeling om alle activiteiten te hernemen in september, in die maand willen we ook ons jaarlijks koud buffet laten plaatsvinden.”

Neos Bissegem telt momenteel ongeveer 120 leden en het bestuur bestaat uit negen mensen. Emile Crombez (85) is de oudste nog in leven zijnde voorzitter. Hij volgde ‘meester’ Romain Sierens op.

“Neos staat voor NEtwerk van Ondernemende Senioren en heette vroeger CRM, wat stond voor Club der Rustende Middenstanders en later voor Club der Rustende Middengroepen”, vertelt Emile. “Het is een seniorenvereniging die groeide uit de schoot van het NCMV en het CMBV, die tegenwoordig respectievelijk Unizo en Markant heten.”

De leden genieten van een rijkgevuld sociaal en cultureel verenigingsleven, reizen, musea- en theaterbezoeken. Jarigen en jubilerende leden worden in de bloemetjes gezet. Er zijn elf maandelijkse bijeenkomsten met ontspanning, een kampioenenviering, een film over de jaarlijkse reis, een voorstelling van de nieuwe reis en een jaarverslag met foto’s. Elke maand komen ook de alleenstaanden van de vereniging samen op een zondag. Verder zijn er fietstochten en het hele jaar rond wordt er bowling en petanque gespeeld en gekaart.

Tien jaar voor

De afdeling in Bissegem was een van de grondleggers van CRM. “Neos Nationaal zou dit jaar pas haar 40ste verjaardag vieren. We waren dus met enkele afdelingen tien jaar voor”, lacht voorzitter Rogier Therry. Rogier volgde vijf jaar geleden Walther De Reuse op als voorzitter van de Bissegemse afdeling.

Rogier Therry kwam in 1976 in Bissegem wonen. Hij werkte bij Vandemoortele. Hij leerde pas veel Bissegemnaars kennen toen hij in het voorjaar van 2009 bij Neos kwam. “Ook om mensen te leren kennen is het positief om lid te zijn van een vereniging”, zegt hij. “We werden lid na een aanzoek tot ledenwerving. We vonden het programma interessant en keken ook uit naar de zomerreis naar Dresden. Op het einde van datzelfde jaar maakte ik al deel uit van het bestuur.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.