Na halve marathon en Kidsrun ook tiende Bruggenloop afgelast

© JVGK
Peter Van Herzeele
Peter Van Herzeele Medewerker KW

Voorzitter Franky Vandoorne besliste samen met het bestuur de Bruggenloop, geprogrammeerd op 13 september, af te gelasten. Coronamaatregelen gooien roet in het eten. “De opgelegde veiligheidsmaatregelen rond bubbels zijn niet haalbaar”, aldus Franky.

De Bruggenloop lokt elke keer tussen de 1.000 en 1.200 deelnemers en honderden toeschouwers. Ook dit jaar waren de verwachtingen hoog gespannen. “Met de maatregelen rond corona wordt het zeer moeilijk om die grote massa onder controle te houden: afstand bewaren aan de start wordt al moeilijk, lopen in bubbels ook. De toeschouwers en lopers van elkaar gescheiden houden ook.”

“Op de laatste bestuursvergadering hebben we alles doorgenomen en beslist om de Bruggenloop niet te organiseren dit jaar. Jammer want het zou een jubileumeditie worden“, duidt voorzitter Franky Vandoorne.

Halve marathon

“Van onze 60 à 70 vrijwillige medewerkers waren er enkele die niet durfden meedoen. Daarbij kon ook de chef van de seingevers er niet bij zijn. Als coördinator kan ik zelf niet inspringen. Dat werd dus moeilijk. Het is met pijn in het hart want de tiende editie zou een speciale editie worden met een halve marathon op het programma. Alles was al geregeld met de politie. Het nieuwe parcours van de 21 km kwam erbij en de nodige animatie We zijn daar een jaar mee bezig geweest.”

Eerst besliste het bestuur de marathon dan toch niet te laten doorgaan. Daarna werd ook de Kidsrun afgelast. “Ik kijk graag vooruit en zie ook het ruimtelijke. De oppervlakte en parcours waar het moet gebeuren zijn te klein om de maatregelen rond afstand houden vol te houden. Ik heb ook zien aankomen dat de coronamaatregelen zouden verstrengen met mensen die terugkeren uit vakantie. We hebben dat goed opgevolgd. Het bestuur heeft de voeten op de grond gehouden en dus alles afgelast”, gaat Franky verder.

Uitstel tot volgend jaar

“Eerst gingen veel dingen door mijn hoofd zoals bijvoorbeeld de lopers te laten starten met een mondmasker op, net wegens het geen afstand kunnen houden. Daarbij kwamen ook nog dingen van praktische aard om de toeschouwers op afstand te houden. Uiteindelijk hebben we na veel overleg alles uitgesteld tot volgend jaar.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.