Ledegem viert uitgebreid feest in 2025

Luc Clarysse. (foto JS)©jan_stragier Jan Stragier
Luc Clarysse. (foto JS)©jan_stragier Jan Stragier
Redactie KW

Voetbalvereniging Olympic Ledegem bestond in 2020 75 jaar. Een groot verjaardagsfeest kwam er niet, dat werd aanvankelijk verschoven naar dit jaar. “We merken echter dat het ook dit jaar niet mogelijk zal zijn. We spitsen ons nu volledig toe op ons 80-jarig bestaan”, aldus secretaris Luc Clarysse.

Olympic Ledegem heeft reeds een rijke geschiedenis achter de rug. De voetbalclub, met stamnummer 4263, werd opgericht in 1945, kort na de Tweede Wereldoorlog. De vereniging speelt al heel zijn geschiedenis in de provinciale reeksen. De club telt inmiddels een 200-tal jeugdspelers.

Dubbel pech

“We leefden toe naar ons 75-jarig bestaan in 2020. We hadden grootse plannen. In samenwerking met de heemkundige kring zouden we een boek uitbrengen over de geschiedenis van de club. Er stond ook een feestmaal op de planning. Het zou een blij weerzien worden met oud-spelers en -trainers. Door het uitbreken van de coronacrisis vielen al die festiviteiten vorig jaar in het water”, aldus secretaris Luc Clarysse. De club vatte het plan om de festiviteiten op te schuiven van 3 mei 2020 naar 2 mei 2021. “Nu het duidelijk is dat corona nog steeds roet in het eten gooit, hebben we beslist om alles af te gelasten. Volgend jaar bestaan we al 77 jaar. Dan is het ook niet meer het moment om ons 75-jarig bestaan te vieren. We focussen ons op 2025. Ons 80-jarig bestaan zullen we dubbel zo goed vieren.”

2020 werd voor de club een dubbel pechjaar. De festiviteiten rond het 75-jarig bestaan werden afgelast en het eerste elftal kon ook het behoud in derde provinciale niet realiseren. De club vatte het nieuwe seizoen in vierde provinciale aan met de ambitie om terug de poort naar derde open te beuken.

“We gooiden het over een andere boeg en kozen voor jonge spelers uit de regio Ledegem. Vol goede moed startten we aan het nieuwe seizoen, maar ook toen zorgde corona er al snel voor dat de competitie werd stilgelegd.”

Toch hoopvol

Inmiddels is de kantine van de club al een klein half jaar gesloten. “Deze week schreven we ook onze sponsors aan. De komende maanden zullen we hen geen facturen sturen, want ook zij beleven geen gemakkelijke tijden en halen momenteel toch geen voordeel uit hun sponsoring aan onze club.”

De secretaris van Olympic Ledegem kijkt toch ook hoopvol naar de toekomst. “Olympic Ledegem blijft een levendige club, we beschikken over een mooi kunstgrasveld en hebben een goede jeugdwerking. Eens corona achter de rug is, kunnen we er opnieuw helemaal invliegen”, besluit Luc Clarysse.

(BF)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.