KWB Beveren-Leie pakt uit met griezelige wandeltocht met verhalen

We herkennen v.l.n.r. Dimitri Meersman, Luc Vandenberghe, Bart Labeeuw en Steven Bekaert.©ELD ELD
We herkennen v.l.n.r. Dimitri Meersman, Luc Vandenberghe, Bart Labeeuw en Steven Bekaert.©ELD ELD
Redactie KW

Tussen 20 december en 31 januari voorziet KWB Beveren-Leie een gezinsgriezeltocht met luisterverhalen. Die werden speciaal voor de gelegenheid geschreven en ingesproken door niemand minder dan muzikant Bent Van Looy.

Op zoek naar origineel en coronaveilig gezinsentertainment? Dan moet je bij KWB Beveren-Leie zijn, voor een winterse wandeling met luisterverhalen. “Met deze tocht proberen we onze leden en buurtbewoners naar buiten te lokken. KWB nationaal kwam met het aanbod, waar wij met alle plezier op intekenden”, zegt Dimitri Meersman. “De wandeling is volledig op maat van gezinnen, zodat zij ondanks het stilvallen van het sociale en culturele leven toch nog een leuke familieactiviteit kunnen ondernemen.”

Met Bent Van Looy

“Er zijn twee verschillende verhalen. Kinderen onder de tien jaar worden getuige van examens in de heksenschool. Voor de iets ouderen is er een wat spannender verhaal over kamperen in de bossen.” Elk verhaal wordt verteld in zeven hoofdstukken. “Op een wandeling van net geen vijf kilometer staan zeven borden met QR-codes”, verduidelijkt Dimitri Meersman. “Scan je zo’n QR-code, dan hoor je Bent Van Looy. En na elk hoofdstuk krijg je een leuke opdracht om uit te voeren, onderweg naar het volgende bord. Voor de jongsten zijn die leuke doe- of verzinopdrachtjes zonder materiaal. De +10-jarigen proberen aan de hand van vragen over het verhaal een lettercombinatie samen te stellen.”

“De activiteit is volledig coronaveilig”, benadrukt Dimitri Meersman. “Hiervoor vragen we ook de hulp van de deelnemers, door zich strikt aan hun eigen bubbel te houden. Uiteraard doet ook de KWB-afdeling zelf haar duit in het zakje voor een gegarandeerde veiligheid, onder meer met grote borden waarop nog eens duidelijk de voorschriften staan, en door de griezelborden op ruime plekken te zetten. Onze tocht loopt van 20 december tot en met 31 januari, dus er is tijd genoeg!”

“Het vertrek is aan de kerk van Beveren-Leie. De route krijg je door op het eerste bord de QR-code te scannen en zal ook terug te vinden zijn via de Facebookpagina van KWB Beveren-Leie. Vergeet zeker je smartphone mét QR-app niet. De tocht gaat in Beveren-Leie aan beide kanten van de Gentseweg”, aldus Dimitri Meersman.

(ELD)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.