Koop kerstkaartjes en steun tegelijk jeugdbewegingen KSA, Chiro en KLJ

Zaakvoerster Vanessa Neyrinck en medewerkster Ann Vanheede met de kerstkaarten waarmee je niet alleen de drukkerij, maar ook de vier jeugdbewegingen steunt. (foto LVW)
Zaakvoerster Vanessa Neyrinck en medewerkster Ann Vanheede met de kerstkaarten waarmee je niet alleen de drukkerij, maar ook de vier jeugdbewegingen steunt. (foto LVW)
Redactie KW

Drukkerij-copycenter Publi Almar in de Sint-Medardusstraat pakt uit met een originele eindejaarsactie. “Je kan tien kerstkaarten – door ons gedrukt en voorzien van omslag – kopen tegen 7 euro, daarvan schenken we 2 euro aan de vier jeugdbewegingen in Wervik en Geluwe”, aldus zaakvoerster Vanessa Neirynck. “In deze voor iedereen moeilijke tijden willen we eens wat extra doen.”

KSA Grensvuur Wervik, Chiro Jow Wervik, Chiro Speratoker Geluwe en KLJ Wervik-Geluwe reageren alvast heel enthousiast. “Zo wordt niemand vergeten”, reageert Vanessa op de reden van de actie, gedeeltelijk voor het goede doel. De familiale drukkerij in de schaduw van de monumentale Sint-Medarduskerk is zelf één van de vele slachtoffers van het wegvallen van allerlei evenementen. “De vorige jaren was het drukwerk voor onder meer de vijfdaagse zomerkermis, Boerenkermis De Mote-Molenmeersen en in Geluwe de Gapersfeesten een zekerheid. Affiches zijn er ook al niet te drukken, op de opvallende affiche ‘Proficiat onze Eddy’ voor de jarige Eddy Cael (75) in oktober na. Huwelijksfeesten zijn er niet, uitvaartplechtigheiden zijn alleen in intieme familiekring. En zo kunnen we nog lang doorgaan. Gelukkig was er nog de mooie brochure met het seizoensprogramma van gc Forum.

Positief denken

“Het is niet gemakkelijk nu alles is weggevallen”, geeft Vanessa toe. “Maar het is nu eenmaal zo. We moeten positief denken en weer vooruit kijken. En hopen dat er weer eens een affiche kan worden gedrukt. Hopelijk volgen er nog wat bestellingen voor het drukken van eindejaarsfolders. De actie met die kerstkaarten doen we ook om ons positief op de kaart te zetten.”

De actie zet de mensen ook aan om lokaal te kopen – Vanessa Neyrinck

“Eerst dachten we iets te doen voor de jeugdverenigingen maar dat zou ons te ver leiden want er zijn er veel en we wilden niemand vergeten. Met de jeugdbewegingen spelen we op safe. Het gaat maar om die vier en zo zullen we dus niemand vergeten. De vier jeugdbewegingen engageren zich om promotie te maken op hun Facebookpagina. Ze hebben allemaal veel leden. De start van onze actie is al onmiddellijk goed. Het zet de mensen ook aan om lokaal te kopen en ondertussen een jeugdbeweging te steunen. We verkopen de kerstkaartjes met een omslag want dat presenteert beter.”

Wie weet volgt er ook nog in het voorjaar een actie. “Ik hoop natuurlijk van wel maar eigenlijk denk ik niet dat het in het voorjaar druk zal zijn”, aldus de zaakvoerster die haar vader Claude opvolgde. “Laat ons eerst afwachten hoe deze actie aanslaat. Is er komend voorjaar niet veel te doen, dan kunnen we misschien nog iets anders bedenken.”

Rijke geschiedenis

Publi Almar investeerde destijds in een nieuwe digitale machine. “We drukken zoveel mogelijk digitaal en staan daardoor garant voor een snelle service en een eerlijke prijs”, vertelt Vanessa. “Het resultaat is in vergelijking met bijvoorbeeld een vierkleurendrukpers even mooi om bijvoorbeeld flyers te drukken.”

Gelukkig is er in deze donkere tijden nog licht in de duisternis met het drukken van bijvoorbeeld geboortekaartjes. Rest natuurlijk ook nog het handelsdrukwerk. Publi Almar is alvast een drukkerij met een rijke geschiedenis en ze is al jarenlang uitgever van het alombekende ’ t Reclamegazetje , een gratis huis-aan-huisblad.

(EDB)

De kerstkaartjes zijn te koop in de drukkerij of via 056 31 13 94 of info@publi-almar.be.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.