Keikoppencarnaval van start gegaan: stadssleutel opnieuw in handen van carnavalisten

Hofmaarschalk Tiebe en Prins Carnaval Marco kregen van burgemeeester Christof Dejaegher de stadssleutel. © LBR
Laurie Bailliu
Laurie Bailliu Medewerker KW

In het Poperingse stadhuis werd het Keikoppencarnaval officieel geopend. Het hele weekend hebben de carnavalisten de Hoppestad in handen. Prins Marco en Prinses Davina hebben dit weekend de stadssleutel in handen.

Het carnavalsweekend werd donderdag op gang getrokken. ‘s Morgens bracht een delegatie met de kersverse Prins Carnaval Marco en Prinses Carnaval Davina een bezoek aan enkele scholen in het centrum van Poperinge. In de namiddag werden de senioren getrakteerd op een leuke namiddag met een optreden van Johnny Clarysse, Johan Vergels en Alwin.

Sleuteloverdracht

Het stadhuis van Poperinge zat donderdagavond mooi vol met carnavalisten om de sleuteloverdracht bij te wonen. “Het carnaval was me niet zo vertrouwd. Sinds ik schepen ben, leer ik het alsmaar beter kennen. Het kameraadschap die er heerst, dat raakt me persoonlijk enorm”, sprak schepen Klaas Verbeke. “Net als iedereen hier aanwezig ben ik blij dat het carnavalsweekend op gang werd getrapt en de seniorennamiddag was alvast zeer geslaagd.”

Prins Marco en hofmaarschalk Tiebe mochten de stadssleutel in ontvangst nemen. “We gaan er een topweekend van maken”, klonk het bij de Prins Marco en Prinses Davina.

Programma

Het komende carnavalsweekend heeft een goed gevuld programma. Op Gekke Vrijdag 8 maart trekt de 26ste Kindercarnavalstoet door de Poperingse straten vanaf 13.30 uur. De carnavalsfoor opent om 18 uur en om 19.30 uur is er de start van de 3-Sterrencafés met startpunt aan De Wijngaard.

Zotte Zaterdag 9 maart gaat van start om 13 uur met de kindernamiddag in zaal Maeke Blyde. Om 19 uur start het Masjern en om 19.30 uur begint de carnavalsboemel onder leiding van Ut Kaaiendoncks Kapelleke d’ Askruizen.

De 55ste Internationale Keikoppencarnavalsstoet is er op Feestzondag 10 maart om 15 uur. Om 13.45 uur start de publiciteitskaravaan. De saffelavond met verschillende orkestjes is er vanaf 17.30 uur en het masjern met start om 18 uur. Het carnavalsweekend wordt afgesloten om middernacht met de popverbranding op de pui voor het stadhuis van Poperinge.