Davina is de nieuwe Prinses Carnaval in Poperinge

Prinses Carnaval Davina met haar grootouders Antoon en Claudine. Davina kreeg de scepter uit handen van Prinses Griet. © LBR
Laurie Bailliu
Laurie Bailliu Medewerker KW

De Orde van de Feestneuzen heeft zaterdagavond de nieuwe Prinses Carnaval van Poperinge gekroond in zaal Maeke Blyde. Davina Crombez (23) neemt het kroontje en de scepter over van Prinses Griet.

De Poperingse Davina was de enige kandidate voor de Prinses Carnaval verkiezing. Dat betekende niet dat de 23-jarige zeker was van de overwinning. De avond zelf moest Davina 75 procent als eindtotaal zien te halen om Prinses Carnaval te worden. Er was een voorstellingsproef, een muzikale improvisatieproef en een stunt. Ook de kaartenverkoop telde mee voor het eindtotaal. Elk segment stond op 100 punten en het gemiddelde werd haar eindtotaal.

Emotioneel

De jury gaf Davina 73 punten voor haar voorstellingsproef, 74 punten voor de muzikale improvisatieproef en 94 punten voor haar stunt. Ze kreeg 70 punten voor de stemmen in de zaal en 65 punten voor haar kaartenverkoop. Dat bracht een eindtotaal van 75,2 procent. Davina werd zo de nieuwe Prinses Carnaval van Poperinge. Een bijzonder emotioneel moment voor Prinses Griet die na een campagne van bijna vier jaar in 2023 eindelijk Prinses Carnaval werd gekroond. “Ik heb enorm genoten van de bijna vier jaar campagne door de coronacrisis. Bedankt voor alles”, klonk het bij Prinses Griet.

(Lees verder onder de foto.)

Davina is de nieuwe Prinses Carnaval van Poperinge.
Davina is de nieuwe Prinses Carnaval van Poperinge. © LBR

Grootouders

Davina haar grootouders, Claudine Desmadryl en Antoon Saesen, werden in 2010 verkozen tot Prins en Prinses van de derde leeftijd. Na hun verkiezing werd Prinses Carnaval worden Davina haar droom. Samen met haar mama werden Claudine en Antoon in de bloemetjes gezet om hen te bedanken voor hun hulp en steun. “Mijn dansers, helpers, sponsors, toeschouwers, grootouders, mijn mama.. Ik ben iedereen enorm dankbaar voor de hulp en steun. De avond is verlopen zoals ik gehoopt had en ik ben echt tevreden, maar ik had heel veel stress. Heel de avond lang had ik stress en ik dacht ook niet dat ik het zou halen. Je doet natuurlijk je best, maar je weet niet wat de jury ervan zal vinden. Ik ben heel blij en kijk uit naar mijn jaar als Prinses Carnaval van Poperinge”, zegt Davina.

Vanavond, zaterdag 24 februari, gaat de Orde van de Hommelknop op zoek naar de nieuwe Prins Carnaval in zaal Maeke Blyde. Kandidaat Marco en zijn running mate Tiebe zullen er het beste van zichzelf geven. De deuren openen om 19.33 uur.

Davina is de nieuwe Prinses Carnaval van Poperinge.
Davina is de nieuwe Prinses Carnaval van Poperinge. © LBR
De prinses carnavalsverkiezing betekende het einde van Prinses Griet haar regeerperiode.
De prinses carnavalsverkiezing betekende het einde van Prinses Griet haar regeerperiode. © LBR