Oostende trapt carnavalsweekend af met aanstelling van Prins Sheba en Prinses Pink Lady

Schepen van Carnaval Maxim Donck (N-VA) mocht vrijdagavond de sleutel overhandigen van de stad. © JRO
Jeffrey Roos
Jeffrey Roos Medewerker KW

Vrijdagavond werden Prins Carnaval 2024 Sheba en Prinses Carnaval Pink Lady op het Oostendse stadhuis officieel aangesteld door het stadsbestuur. Ze kregen de symbolische sleutel overhandigd van de stad. Daarmee werd het startschot gegeven van drie dagen carnaval in de badstad.

Schepen van Carnaval Maxim Donck (N-VA) mocht vrijdagavond de sleutel overhandigen van de stad. Traditiegtrouw is dat het moment waarop de Prins- en Prinses Carnaval drie dagen lang regeren over de stad. Naast Sheba Maertens en Cheyenne ‘Pink Lady’ Roukine, werden ook Prins Derde Leeftijd Charlie en Prinses Derde Leeftijd Nala aangesteld. Ook Jeugdprins Arto en de twee Jeugdprinsessen Analisa en Faye zijn nu officieel aangesteld.

Geen popverbranding

Na de officiële aanstelling ging het vrijdagavond in stoet naar het Vissersplein waar het feest werd verder gezet. Daar werd opnieuw een feesttent geplaatst nadat er vorig jaar wat commotie was omdat er geen feesttent voorzien was. De popverbranding op het Klein Strand kon echter niet doorgaan omwille van de weersomstandigheden. Er werd immers een felle wind voorspeld en ook de regen gooide roet in het eten. Traditioneel wordt Tjannie Carbon – die staat voor alles wat slecht is – verbrand. Uiteindelijk ging het feest door in de omliggende horecazaken.

Zaterdag in teken van de kinderen

Zaterdag staat volledig in het teken van de kinderen. Om 15 uur vertrekt voor de 68ste keer de kindercimateirestoet vanaf het Petrus- en Paulusplein. De stoet trekt door de Jozef II-straat, de Kapellestraat, via de Vindictivelaan en de Visserkaai naar het Klein Strand. Daar wordt Tjannie Carbon uitgesteld verbrand. Daarna volgt op het Vissersplein de traditionele minikloeffeworp.

Lees meer over: