Jeugdvereniging Chiro Oudenburg voor het eerst van start in nieuw lokaal: “Blij met zoveel inschrijvingen”

Zo'n 80 kinderen en jongeren kwamen naar het lokaal voor de startdag van Chiro. © LIN
Laurette Ingelbrecht
Laurette Ingelbrecht Medewerker KW

Zondag 15 september beleefden de kinderen, jongeren, leiding en ook de kokjes een mooie dag in het nieuwe lokaal aan de Mariastraat. Sinds enkele maanden is dit immers de thuis van de Chiro, nadat het lokaal in Ettelgem onveilig werd verklaard. “We konden op onze startdag heel veel nieuwe kinderen inschrijven, waar we natuurlijk blij mee zijn”, zeggen Liana Gyssers en Yari Pauwels, de hoofdleiders.

Jeugdvereniging Chiro neemt dit jaar een bijzondere start. Niet alleen voor de eerste keer in het nieuwe lokaal, maar ook met een bijna volledig nieuwe ploeg leiders. Veel van de oude leiding zette er door studies of werk een punt achter en liet de Chiro achter in nieuwe handen.

De hoofdleiding bestaat nu uit Yari Pauwels (17) en Liana Gyssers (18). Yari is aan zijn tweede jaar toe als hoofdleider, voor Liana is het haar eerste jaar. Bij de leiding zien we veel nieuwe gezichten. Voor de kinderen niet zo nieuw, want ze waren allemaal al jaren aangesloten.

Chiro Oudenburg en de hoofdleiding kunnen nu rekenen op: Dieuwke Depuijdt, Xander Jonckheere, Levina Gyssels, Michiel Antierens, Broes Parmentier, Anissa Djedaini, Zoe Tahon, Jani Margodt, Fien Demeester, Matyas Senesael, Fran Willaert, Emile Allaert, Luca Senesael, Emma Senesael en Maximo Piretti.

“Het is natuurlijk een grote aanpassing om met een heel nieuwe ploeg te werken. Maar we kunnen nu al zeggen dat de sfeer goed zit en er tussen de groep een sterke band is”, zeggen Yari en Liana.

Ledenaantal gestegen

“We zijn zeer blij dat we op onze startdag veel nieuwe kinderen konden inschrijven. Tegenover vorig jaar is er een serieuze stijging. En dat heeft veel te maken met ons nieuwe lokaal. Ouders waren vorig jaar nogal weigerachtig om met hun kindjes te komen door de slechte toestand van ons lokaal in Ettelgem”, weet Yari Pauwels.

Chiro Oudenburg heeft elke zondagnamiddag een activiteit in en rond het lokaal in de Mariastraat. Daarnaast houdt de jeugdvereniging op zaterdag 2 november de traditionele spaghettiavond in cc Ipso Facto, gaan de jongeren in december schaatsen en houdt Chiro in maart een pannenkoekenverkoop om het kamp te steunen.

(LI)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier