Ingelmunsterse VKW Den BP streeft naar behoud in eerste afdeling Cup Regio Mid-West

“Bij onze groep is vriendschap en fun het belangrijkste”, aldus Dieter Goeminne. (foto CLY)
Redactie KW

VKW Den BP is een van de oudste ploegen in de Cup Regio Mid-West. De ploeg draait al veertig jaar mee in de eerste reeks en wil dat zo houden. Dieter Goeminne kent het reilen en zeilen goed. “Er werd gestart in 1976 onder de naam Winnetoe. Toen de gelijknamige winkel stopte, zochten we een andere naam. Ons eerste stamlokaal was Bristol Karaoke, nu zitten we al jaren in Biljart Palace.”

“Bij onze groep is vriendschap en fun het belangrijkste”, aldus Dieter Goeminne. “Het is een groep waar de jongens aan elkaar hangen en voor elkaar door het vuur gaan. We beschikken over een 25-tal spelers. Dat is zeker niet te veel, gezien er heel wat veertigers tussen zitten. Eigenlijk zijn we al een paar jaar op zoek naar verjonging. Momenteel zijn we geplaagd door heel veel blessures, wellicht te wijten aan de coronaperiode. Veel jongens lagen meer dan een jaar stil en zijn met een vrij slechte conditie gestart aan de competitie. Het gevolg is dat er heel wat spelers uitvallen.”

Elke week puzzelen

“De ploeg wordt wekelijks samengesteld door Christophe Crombez, Mokrane Belkadi en ikzelf. Het is elke week puzzelen om een goed elftal op de mat te toveren. We hebben intussen vier matchen gespeeld, waarvan we er twee hebben gewonnen, maar ook twee verloren. Zo staan we ergens halfweg de ranking. Het is zeker de ambitie om in de eerste reeks te blijven. Slechts één keer in de geschiedenis van onze club zijn we gedegradeerd, maar het jaar daarop konden we weer stijgen.”

Jaarlijkse verrassingsreis

“Financieel gezien slagen we er elk jaar in de eindjes aan elkaar te knopen, omdat we kunnen rekenen op heel wat shirtsponsoring. Gezien we kameraadschap hoog in het vaandel dragen, kunnen we makkelijk onze spelers houden. Na de match wordt er steevast door de hele ploeg nagekaart. Er wordt ook jaarlijks een verrassingsreis georganiseerd en dat is telkens één groot feest, met de partners erbij.”

“Iedereen voelt zich thuis bij ons en wanneer er eentje de ploeg verlaat, is het meestal door een blessure of leeftijd. We proberen degelijk voetbal te brengen, vandaar dat het af en toe nodig is om jong bloed aan te trekken, zodat we kunnen standhouden in de hoogste reeks.” (CLY)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier