Herman Pannecoucke volgt Pol Butaye op als voorzitter Okra Beveren

Het bestuur van Okra Beveren: Lena Vereecke, Herman Pannecoucke, Mariette Cokelaere en Ludo Joye. © gf
Anne Bovyn
Anne Bovyn Medewerker KW

Okra Beveren heeft redelijk wat vrijwilligers om bij te springen tijdens de activiteiten. Mensen vinden die zich als bestuurslid willen engageren, is een stuk moeilijker. Gelukkig was er Herman Pannecoucke (72) die na het vertrek van Pol Butaye toezegde om voorzitter te worden.

Na het ontslag van voorzitter Pol Butaye (80) vorige zomer en het overlijden van kaartverantwoordelijke Lucien Butaye bleven er in het bestuur van Okra Beveren enkel nog Ludo Joye, Lena Vereecke en Mariette Cokelaere over. Maar geen van hen had zin om voorzitter te worden.

Samenzijn

“Mariette is mij de voorbije jaren al meermaals komen vragen om lid te worden van Okra”, vertelt Herman zelf. “Ik heb altijd vriendelijk bedankt, simpelweg omdat ik mij te jong voelde. Aan de andere kant begrijp ik ook dat men de jongere senioren wil aantrekken. Een vereniging met uitsluitend oude mensen zal immers niet overleven. Ik was dus niet eens lid toen ik gevraagd werd om voorzitter te worden. Na veel vijven en zessen heb ik ja gezegd. Okra is een zeer waardevolle vereniging en het is prachtig om de mensen te zien genieten van het samenzijn. Toch komt er veel bij kijken. Dit is een seniorenvereniging en dus zijn alle activiteiten overdag. Dat past mij iets minder. Ik ben immers ook actief in ’t Ateljeetje Hoogstade, in het plaatselijke zangkoor, heb een echtgenote, drie kinderen, zes kleinkinderen en een boerderijtje. Eén keer ben ik er al in geslaagd om een bestuursvergadering ’s avonds te programmeren”, glimlacht Herman.

Het bestuur van Okra Beveren is een kleine groep. Maar wel een die goed aan elkaar hangt, horen we. “Het secretariaatswerk en de financiën zitten verspreid bij ons vieren”, zegt Herman. “Zo hebben we een rekening waar we alle vier volmacht over hebben. Okra Beveren telt een kleine 50 leden. Gelukkig hebben we een aantal zeer dynamische vrijwilligers. Onder leiding van Ria Decorte uit de Hondschootestraat zijn we vrij recent gestart met lijndansen. Ik denk wel dat dat een blijver is!”

Lichaam en geest

Om de 14 dagen fietst Okra op vrijdagnamiddag met een 20-tal mensen. “Vrijwilliger Luc Maeyaert – echtgenoot van Ria – stippelt de routes uit en als hij geen tijd heeft, kunnen we rekenen op Fernand Wackenier. Eens per maand wandelen we. Lena en Mariette hebben de verantwoordelijkheid over het petanquen. Je moet weten dat wij dat in competitie doen en dat er dus een klassement wordt bijgehouden. Ludo Joye en ikzelf zijn de kaartverantwoordelijken. We vinden het heel belangrijk om onze mensen geestelijk en lichamelijk gezond te houden! Mag ik hier meteen nog een warme oproep doen naar mensen die het bestuur willen vervoegen. Men komt terecht in een enthousiaste groep”, aldus nog Herman Pannecoucke.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier