Gezinsbond toont EK-matchen Rode Duivels op groot scherm

Rosie Albers, Christine Raes, Maryan Pillaert, Sabien Wyckaert, Greta Decorte en Hans Decroos en zittend Katrien Cailliau, en de kinderen Henri, Cyriel en Emile heten iedereen welkom in voetbaltempel de Concorde. © KVCL
Redactie KW

De Gezinsbond Pollinkhove tovert tijdens de matchen van de Rode Duivels op het EK voetbal ontmoetingscentrum Concorde om tot een ware voetbaltempel. Alle wedstrijden van de nationale ploeg, hopelijk tot en met de finale, worden er vertoond op groot scherm.

De Gezinsbond is niet aan haar proefstuk toe. Ook de matchen van de Rode Duivels op het WK 2014, EK 2016 en WK 2018 zonden ze uit.

“Het WK in 2018 was prachtig”, herinnert Katrien Cailliau van de Gezinsbond zich nog. “De zaal kleurde volledig rood en de ambiance zat er helemaal in. De Concorde was als het ware een voetbaltempel. Vandaar dat we dit jaar beslist hebben om ook het EK op groot scherm te vertonen.”

Tijdens het EK in 2016 gingen enkele plaatselijke aanwezigen uitdagingen aan indien de Rode Duivels het EK zouden winnen, zoals te voet naar de grot van de paters in West-Vleteren wandelen.

Nieuwe uitdagingen

“We hopen dat dit jaar opnieuw enkele mensen of verenigingen op de kar springen en nieuwe uitdagingen aangaan”, zegt Katrien Cailliau. “We hebben ook heel wat leuke WK-hebbedingetjes kunnen bemachtigen om te verloten onder onze jonge supporters. En we zouden de Gezinsbond niet zijn als we de leden van de Gezinsbond Pollinkhove niet op één of andere manier belonen en daarom bieden wij hen een gratis drankje aan. De zaal wordt alvast omgetoverd in een zwart, geel en rood gekleurd stadion. Het zou leuk zijn als ook de supporters hun beste duivelse outfit aantrekken om de Rode Duivels te komen aanmoedigen.”

Wedstrijdkalender

De eerste afspraak is maandag 17 juni om 18 uur voor de wedstrijd België-Slovakije. Daarna volgt België – Roemenië op zaterdag 22 juni om 21 uur en Oekraïne-België op woensdag 26 juni 18 uur.

“De deuren gaan open een uur voor de wedstrijd”, besluit Katrien Cailliau. “Ook alle eventuele wedstrijden van de Rode Duivels na de groepsfase worden uitgezonden.” Hopelijk voor de Gezinsbond haalt de nationale ploeg dus de finale. (KVCL)