Geen Tinekesfeesten in 2020, wel alternatief

Redactie KW

Voor het eerst in 57 jaar zal er in 2020 geen nieuw Tineke van Heule gekozen worden. Daarnaast worden ook alle andere feestelijkheden geschrapt. De organisatoren werken aan een alternatief.

Nadat vzw Tinekesfeesten op 1 mei al haar foodtruckfestival Café Mangé in het water zag vallen als gevolg van de coronacrisis, is nu ook het doek gevallen over de Tinekesfeesten die normaal zouden plaatsvinden op 10-11-12-13-14 en 19 september 2020.

Tijdens het tweede weekend van september staat de feestgemeente volledig in het teken van de Tinekesfeesten. Het feest bij uitstek waar de Heulenaars maandenlang naar uitkijken. “Het gezond verstand heeft gewonnen van ons Tinekeshart“, zeggen voorzitters Jill D’Hulster en Simon Demaître. “Er zullen dit jaar geen Tinekesfeesten zijn. Een hele moeilijke en pijnlijke beslissing, maar de enige juiste in deze coronacrisis.”

Iets anders, maar wat is nog onduidelijk

De Tinekeswerkgroep laten het tweede weekend van september niet zomaar voorbij gaan. De werkgroep is al volop bezig met een alternatief dat past binnen de wettelijke mogelijkheden. “Hoe dat er precies zal uitzien, weten we zelf ook nog niet. We volgen de ontwikkelingen van de Veiligheidsraad op de voet en gaan daar verder mee aan de slag. Het wordt geen afgeslankte versie van de Tinekesfeesten, maar iets anders”, besluiten de voorzitters. (CHH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.