Drie socio-culturele verenigingen uit Krottegem werken samen voor l’Eté Indien

Redactie KW

Drie socio-culturele verenigingen uit Krottegem slaan de handen in elkaar voor een uitzonderlijk nazomertje. “Geen evidentie, want alles moet coronaproof gebeuren”, klinkt het bij de Krottegemse Ransels, Inval en De Andere Steenweg.

Drie verenigingen die elk op hun manier en met eigen accenten bezig zijn met het promoten van Krottegem en het versterken van de sociale cohesie binnen de wijk, hopen met regelmatige samenwerking nog meer mensen te kunnen bereiken. “Enerzijds gaan we elkaars projecten ondersteunen waar we kunnen en anderzijds willen we ook samen zaken organiseren. Dat doen we dit jaar met de Krottegemse Eté Indien. Vijf weken lang zal er rond de Onze-Lieve-Vrouwemarkt van alles te doen zijn”, vertelt Frank Wauters van de Krottegemse Ransels.

“Wij van de Ransels proberen op 12 en 13 september een coronaproof petanquetoernooi op poten te zetten. Voor Boules de Breda kunnen maximaal 24 teams inschrijven. Dat betekent dat we toch tien extra petanquepleinen zullen moeten aanleggen op het plein. Het bestaande plein voor café Breda wordt onze center court. Ook de dertigste editie van de Krottegemse Rommelmarkt is in volle voorbereiding. De inschrijvingen lopen als een trein. Nu rest ons nog om dit gebeuren in de meest veilige omstandigheden te organiseren. We zijn alvast heel blij met de samenwerking met het stadsbestuur die voor dit en de andere evenementen de toestemming gaf.”

Dorp in de stad

“We starten de samenwerking tussen de drie verenigingen op zondag 6 september met Dorp in de Stad“, gaat Bart Camerlynck van vzw Inval verder. “We maken van de Onze-Lieve-Vrouwemarkt tussen 11 en 18 uur één groot terras met drank- en eetstandjes en live optredens. Verwacht nu geen overvol plein want we rekenen op één veilige vierkante meter per bezoeker wat betekent dat we maar 200 mensen zullen kunnen toelaten. Inschrijven is niet mogelijk. We tellen aan de ingang en vol is vol.”

“Op het programma veel muziek zoals Bonjour Eddy en Koen De Cauter, de Izegemse nieuwe band Pacmadam en Het Onderspit met de broer van Wannes Cappelle van Het Zesde Metaal. Voor de kinderen voorzien we aangepaste animatie. Omdat we op 6 september allicht heel wat mensen zullen moeten teleurstellen is er op zondag 20 september nog een tweede editie van Dorp in de Stad gepland.”

“Wij van De Andere Steenweg hernemen ons succesvolle project Tuin“, legt Laurent Dewilde uit. “We gaan het concept van kleine Krottegemse tuinconcertjes wat upgraden. We hebben drie deskundigen aangesteld die voor ons een kwalitatief hoogstaand programma zullen uitwerken. We wachten met spanning op hun affiche. We voelen dat het hét moment is om weer eens iets te organiseren. Omdat we met zoveel moeten rekening houden, spelen we kort op de bal. Morgen kunnen de coronaregels al weer helemaal anders zijn. We communiceren ten gepaste tijde met uren, locaties en programma.”

Buurtrestaurant

L’été Indien brengt op vrijdag 25 september nog een openluchtfilm. Inval vzw toont dan in hun eigen tuin Beautiful Boy van Felix Van Groeningen. De vertoning is gratis en start om 20 uur. Maximaal 30 bezoekers toegelaten.

Inval tovert haar buurthuis op 2 oktober om in een buurtrestaurant. Buurtresto kent een nieuwe start. In het pand op de Onze-Lieve-Vrouwemarkt wordt elke ruimte een eigen restaurant waar een groepje kan tafelen en verwend wordt door zijn eigen kok.

Info: www.krottegem.org @invalvzw en @deanderesteenweg op Facebook.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.