Dominique Dehaene uit Heuvelland wordt vanaf 1 oktober de nieuwe directeur van Special Olympics Belgium

Dominique Dehaene wordt de nieuwe directeur van Special Olympics Belgium (SOB), © BELGA

Dominique Dehaene wordt de nieuwe directeur van Special Olympics Belgium (SOB), zo meldt de organisatie voor atleten met een verstandelijke beperking.

Dominique Dehaene is momenteel nog aan de slag als chief of staff van skeyes, de organisatie die instaat voor de luchtverkeersleiding, maar wordt op 1 oktober de nieuwe directeur van Special Olympics Belgium.

Engagement en betrokkenheid

“Dominique is een fervent sporter, sterk sociaal geëngageerd en van nabij betrokken met de uitdagingen en opportuniteiten van inclusie van personen met een beperking”, aldus de organisatie. “Zijn toekomstgerichte visie, sterke persoonlijke waarden en strategische oriëntatie zullen ongetwijfeld bijdragen aan een verdere ontwikkeling van Special Olympics in België.”

Passie voor sport

Dehaene kijkt er naar eigen zeggen naar uit om sport voor atleten met een beperking verder te promoten en zo mee te werken aan een inclusieve samenleving. “Ik heb altijd gezocht naar zingeving, maatschappelijke meerwaarde en gedrevenheid in mijn werk en in mijn dagelijks leven. Special Olympics Belgium combineert dat alles en linkt het bovendien aan mijn grootste passie: sport.”

Dehaene volgt voormalig directeur radio bij DPG Media An Caers op. In juni vorig jaar werd zij CEO van de Special Olympics, maar in april werd de samenwerking echter beëindigd. “Een verschil in visie van hoe de organisatie verder kan evolueren ligt aan de basis van deze beslissing”, klonk het toen in een mededeling.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier