De Lustige Slijters Gullegem stappen opnieuw voor het voetlicht met komedie

De regisseur (rechts) met zijn cast. Delphine Hellebuck en Charlyn Libbrecht ontbreken op de foto. © AV
Redactie KW

Ook bij Rederijkerskamer De Lustige Slijters heerst vreugde nu alle coronabeperkingen eindelijk van de baan zijn. De Gullegemse toneelspelers stappen dan ook binnenkort weer voor het voetlicht met ‘Als de kat van huis is…’

Die ‘kat’ is een van oorsprong Engelse komedie van Johnnie Mortimer en Brian Cooke. Ze werd door Dirk Van Vooren en Cary Goossens bewerkt en naar het Nederlands vertaald. Regisseur met dienst is lokaal toneeltalent Wim Quidousse.

Tweede huwelijksreis

Het publiek krijgt een inkijk in het gezin van Richard en Chantal, net 25 jaar getrouwd. Om wat frisse wind in hun relatie te blazen, plant Chantal een tweede huwelijksreis. Dat ziet Richard echter niet zitten.

Dus beslist Chantal dan maar om haar zus Yvonne mee te nemen. Dat is voor schoonbroer Hubert een ideale kans om met Richard thuis de bloemetjes buiten te zetten. Voor de toeschouwers voldoende stof voor een avond lachen.

Zij kunnen genieten van de acteerprestaties van (in alfabetische volgorde) Heidi Cottyn, Annelies Gheysen, Christ Hellebuck, Delphine Hellebuck, Charlyn Libbrecht en Bruno Vansteenkiste.

Er zijn opvoeringen in het Theatercentrum Gullegem, Poststraat 15, op vrijdagen 10, 17 en 24 juni, zaterdagen 11 en 25 juni, zondagen 12, 19 en 26 juni en woensdag 22 juni, telkens vanaf 20 uur, behalve op zondag. Dan start de voorstelling om 18 uur. (AV)

Kaartjes kosten 10 euro en zijn online te reserveren op www.delustigeslijters.be. Wie niet online kan reserveren, is welkom op zondag 8 mei van 10 tot 12 uur in het zaaltje naast het gemeentehuis, Peperstraat 8.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.