Chiro Stine zoekt overdekte ruimte om coronaveilig te kunnen spelen

De lokalen zijn te klein. © CHH
Redactie KW

Voor jeugdbewegingen zorgt corona voor meer dan enkel besmettingsgevaar. Chiro Stine uit Heule zoek dringend extra ruimte om coronaveilig te kunnen spelen.

“Zolang het mooi weer is, kunnen we allemaal buiten spelen”, zegt hoofdleidster Febe Taghon. Bij regenweer zitten we met een probleem. Onze lokalen zijn te klein om met grote groepen binnen te spelen. De zwoebers, speelclub en rakwi’s zijn met 100. Zij kunnen niet coronaproof spelen in de lokalen. Voor hen zoeken we een overdekte speelruimte.”

Grote panden

De enige oplossing om veilig te kunnen spelen, is dus voldoende binnenruimte. Chiro Stine klopt aan bij Heulse firma’s en eigenaars van grote panden waar ze op zondagnamiddag in een overdekte ruimte kunnen spelen. “We dachten aan OC De Vonke, Muster, Groothandelsmarkt, de overdekte speelplaats in scholen of de Warande”, vertelt Febe. “De afdelingen tito’s, keti’s en aspi’s zijn verplicht van buitenactiviteiten te houden.”

(CHH)

Wie Chiro Stine kan helpen met tijdelijk speelonderdak voor zondagnamiddag, kan contact opnemen met de hoofdleiding Febe Taghon 0492 78 14 11, Jules Fremaut 0496 87 70 77 of Siel Vandorpe 0496 76 13 18.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.