De oproep kwam binnen omstreeks 13.20 uur. Politie en brandweer houden passanten intussen op een afstand. Twaalf personeelsleden en twee agenten moeten binnen blijven. De brandweer haalde ondertussen de rest van de post uit met een mondmasker.

mstreeks 15 uur kon de civiele bescherming het bank- en verzekeringskantoor betreden om het poeder te onderzoeken. Burgemeester Kurt Vanryckeghem bevestigde in de loop van de namiddag dat de civiele bescherming het poeder meegenomen had voor verder onderzoek. "Ik verwacht later vanavond de resultaten. Tot dan blijven de personen in quarantaine in hun bureau", klonk het bij de burgervader.

De brandweer haalt de rest van de post uit met mondmasker © LOO

Dat bleek uiteindelijk niet nodig: woensdag rond half vijf werd bankkantoor vrijgegeven door de hulpdiensten. Het personeel mocht het pand verlaten, maar het parket liet wel weten dat er een onderzoek naar de afzender van de brief loopt.

Door het incident was de Stationsstraat enkele uren afgesloten voor het verkeer. (CTK/PNW)

De civiele bescherming uit Brasschaat kwam ter plaatse om het personeel en de poederbrieven te onderzoeken. © LOO
De oproep kwam binnen omstreeks 13.20 uur. Politie en brandweer houden passanten intussen op een afstand. Twaalf personeelsleden en twee agenten moeten binnen blijven. De brandweer haalde ondertussen de rest van de post uit met een mondmasker.mstreeks 15 uur kon de civiele bescherming het bank- en verzekeringskantoor betreden om het poeder te onderzoeken. Burgemeester Kurt Vanryckeghem bevestigde in de loop van de namiddag dat de civiele bescherming het poeder meegenomen had voor verder onderzoek. "Ik verwacht later vanavond de resultaten. Tot dan blijven de personen in quarantaine in hun bureau", klonk het bij de burgervader.Dat bleek uiteindelijk niet nodig: woensdag rond half vijf werd bankkantoor vrijgegeven door de hulpdiensten. Het personeel mocht het pand verlaten, maar het parket liet wel weten dat er een onderzoek naar de afzender van de brief loopt. Door het incident was de Stationsstraat enkele uren afgesloten voor het verkeer. (CTK/PNW)