Verdachte poederbrief in KBC in Stationsstraat Waregem, onderzoek naar dader loopt

De KBC Bank in de Stationsstraat werd woensdagnamiddag hermetisch afgesloten. Er was een verdachte poederbrief opgedoken, maar die bleek onschadelijk. Het onderzoek naar de dader loopt.

LOO

De oproep kwam binnen omstreeks 13.20 uur. Politie en brandweer houden passanten intussen op een afstand. Twaalf personeelsleden en twee agenten moeten binnen blijven. De brandweer haalde ondertussen de rest van de post uit met een mondmasker.

mstreeks 15 uur kon de civiele bescherming het bank- en verzekeringskantoor betreden om het poeder te onderzoeken. Burgemeester Kurt Vanryckeghem bevestigde in de loop van de namiddag dat de civiele bescherming het poeder meegenomen had voor verder onderzoek. “Ik verwacht later vanavond de resultaten. Tot dan blijven de personen in quarantaine in hun bureau“, klonk het bij de burgervader.

De brandweer haalt de rest van de post uit met mondmasker
De brandweer haalt de rest van de post uit met mondmasker© LOO

Dat bleek uiteindelijk niet nodig: woensdag rond half vijf werd bankkantoor vrijgegeven door de hulpdiensten. Het personeel mocht het pand verlaten, maar het parket liet wel weten dat er een onderzoek naar de afzender van de brief loopt.

Door het incident was de Stationsstraat enkele uren afgesloten voor het verkeer. (CTK/PNW)

De civiele bescherming uit Brasschaat kwam ter plaatse om het personeel en de poederbrieven te onderzoeken.
De civiele bescherming uit Brasschaat kwam ter plaatse om het personeel en de poederbrieven te onderzoeken.© LOO

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.