Veel belangstelling voor opening sporthal in Ichtegem

De prominenten tijdens de opening van de vernieuwde sporthal. © Coghe
Redactie KW

Na 8 maanden grondige verbouwingswerken kan de sporthal in Ichtegem in oktober opnieuw in gebruik genomen worden. Naast een uitbreiding van de polyvalente ruimte en berging, extra kleedkamers en een vernieuwde en uitgebreide cafetaria ziet de sporthal er vanaf nu fris en hip uit. De gemeente organiseert daarom een feestelijk openingsweekend op 29 en 30 september.

Vrijdag was er een korte ‘prelude’, die uit twee delen bestond. In de eerste plaats werden alle vertegenwoordigers van de cultuurraad en sportraad voor een officiële receptie uitgenodigd. Het was schepen van Sport en bezieler van het renovatieproject Koen Pattyn die de genodigden op een originele manier toesprak. Hij liet zich namelijk muzikaal ondersteunen door het ensemble ‘op eigen risico’ en bedankte de voornaamste medewerkers van het project. Hij had ook woorden voor de gebruikers en hij drukte in het bijzonder zijn blijdschap uit voor speelpleinwerking de Bengelberg, die voortaan over veel betere accommodaties zal kunnen beschikken.

In de tweede plaats was er omstreeks 19.15 uur de opening van de totaal vernieuwde cafetaria Extra Time. “We verontschuldigen ons bij Carine en Philippe, de uitbaters, voor het vernielen van hun stemmig ingerichte cafetaria“, wist Koen Pattyn te vertellen. “We zijn vandaag dan ook zeer blij om hen de sleutels van de nieuwe cafetaria met uitgebreid zonneterras te kunnen overhandigen”, aldus Koen Pattyn.

Drukke zaterdagmiddag voor de boeg

Op zaterdag 29 september opent de vernieuwde sporthal in Ichtegem de deuren van 14 tot 19 uur. Voor de kinderen is er een gratis indoor springkastelenfestival. De volledige grote zaal van de sporthal wordt ingepalmd door leuke springkastelen. Drie ervaren animatoren houden een oogje in het zeil terwijl de ouders kunnen genieten op het terras van de vernieuwde cafetaria Extra Time. Op zaterdag zijn er ook de hele namiddag initiaties op reuzetrampolines.

“Op zondag 30 september sluiten we het weekend extra feestelijk af. Om 14 uur opent het pop-upterras op de parking van het sportcentrum. Dan start ook Discobar In-Motion (Bart Tuyaerts) met een dj-set. Vanaf 15 uur kunnen alle kinderen komen genieten van de interactieve kindershow ‘De Sportkampioen’. Ook het indoor springkastelenfestival blijft tot 19 uur open, opnieuw met begeleiding van animatoren. Om 17 uur volgt een optreden van Gene Thomas gevolgd door schlagerkoningin Laura Lynn om 17.45 uur. Afsluiten doen we met DJ In-Motion. De volledige show wordt gepresenteerd door Ignace Crombé”, besluit Annelien Roose, communicatieambtenaar.

(RI)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.