Vanaf vrijdag ook in Ingelmunster opnieuw marktdag

Vanaf vrijdag strijkt de wekelijkse marktdag, weliswaar onder strikte voorwaarden, opnieuw neer in Ingelmunster. © belga
Philippe Verhaest

Ook in Ingelmunster kan je opnieuw je inkopen doen op de wekelijkse marktdag. Het marktplein wordt afgebakend en er komt een in- en uitgang.

De wekelijkse vrijdagmarkt in het centrum van Ingelmunster telt in normale omstandigheden 24 standhouders en die zijn vanaf vrijdag zo goed als allemaal gewoon opnieuw op post. “Bijna alle marktkramers keren terug”, zegt de bevoegde schepen Katrien Vandecasteele (De Brug). “Iedereen snakt naar het gewone leven.”

Tussen de marktkramen zal voldoende afstand gehouden worden. “Niet iedereen zal op zijn vertrouwde stek kunnen staan. We hebben 3.000 vierkante meter ter beschikking en er zullen ook kramen te vinden zijn langs de zijkant van de Sint-Amandskerk. Voldoende afstand is dus gegarandeerd.”

We hebben 3.000 vierkante meter ter beschikking, voldoende afstand is dus gegarandeerd – schepen Katrien Vandecasteele

De schikking van de marktkramen zorgt ervoor dat consumenten één vaste looplijn kunnen volgen. “We werken met een in- en uitgang. De ingang is te vinden langs de Gravinne- en Oostrozebekestraat aan het gemeentehuis. Die wordt door mensen van de gemeente bemand en we voorzien ook ontsmettende handgel.”

Wijkpolitie houdt oogje in het zeil

De marktkramers zelf moeten een mondmasker dragen, handgel voorzien en duidelijke informatie over de afstandsregels voorzien. “Ook de uitgang aan de Stationsstraat wordt met dranghekken afgebakend en zal bewaakt worden. Via bewegwijzering moet het voor iedereen duidelijk zijn welke route er gevolgd moet worden.” Het marktplein zelf wordt dranghekken omzoomd.

“De wijkpolitie zal mee een oogje in het zeil houden en aangezien de horeca nog altijd gesloten is, voorzien we voor onze marktkramers een toilet met het nodige ontsmettingsmateriaal. Dat is te vinden aan de zijdelingse achterkant van het gemeentehuis.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.