Vagevuurwijk verzet zich tegen komst windturbines

De inwoners van de Vagevuurwijk willen de turbine niet dicht bij hun woningen. © gf
Wim Kerkhof
Wim Kerkhof Medewerker KW

De bewoners van de Vagevuurwijk in Zuienkerke verzetten zich tegen een aanvraag voor drie nieuwe windturbines, waarvan er één op slechts 250 meter van hun huizen zou komen.

“Het gaat over een hernieuwing van een eerdere aanvraag, die door de deputatie van de provincie nietig werd verklaard. Nu wordt onze buurt echter opnieuw bedreigd uit dezelfde hoek. Een van de windturbines zou nu bijna letterlijk in onze achtertuin komen te staan”, zegt Frank Bonneure namens de bewoners van de wijk, die zich als één blok achter het protest scharen.

“Wij tellen niet mee”

Zondagmorgen verzamelden ze op de site langs de N31 waarvoor de aanvraag werd ingediend. “De turbines zouden een wiektiphoogte hebben van 236 meter, en een rotorhoogte van maar liefst 166 meter. Dat is, op vier meter na, het dubbele van de bestaande windturbines aan het B-Park. Om een idee te geven: de Halletoren in Brugge is 83 meter hoog”, aldus Bonneure. De bewoners verwachten heel wat overlast, mochten de turbines er komen. “Nu al hebben sommige bewoners ‘s morgens slagschaduw. Maar blijkbaar tellen wij niet mee: op de simulaties van Luminus is onze wijk niet eens te zien”, klinkt het.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier