Vaccinaties bewoners WZC A. Lacourt uitgesteld na nieuwe besmettingen

© Jeffrey Roos
© Jeffrey Roos
Redactie KW

De bewoners van WZC A. Lacourt zouden de komende week gevaccineerd worden, maar een aantal nieuwe coronabesmettingen verstoren de planning.

De stad Oostende wil tegen halfweg februari alle bewoners van de woonzorgcentra op het grondgebied twee keer gevaccineerd hebben. De komende week zouden normaal de woonzorgcentra A. Lacourt en De Boarebreker aan de beurt zijn.

Vier besmettingen

De bewoners van A. Lacourt zullen nog wat langer moeten wachten op hun prik, want er zijn enkele bewoners positief getest. “Afgelopen week bleek een bewoner van afdeling Ensor positief getest op covid-19”, vertelt schepen Natacha Waldmann (Groen). “Vrijdag werd de hele afdeling getest. Daaruit bleek dat nog eens drie bewoners het virus opliepen. Om geen enkel risico te nemen hebben we beslist om het volledige woonzorgcentrum opnieuw te testen en tot we duidelijkheid hebben de vaccinaties uit te stellen.”

Aanstaande dinsdag worden de bewoners getest. Op dinsdag 26 januari komt er een hertesting. Zodra de toestand stabiel is, kunnen de vaccinaties terug worden ingepland. De bewoners die positief hebben getest worden op de kamer gehouden en met de nodige beschermingsmaatregelen omringd. De vaccinatie van de bewoners van De Boarebreker komt niet in gevaar en gaan door zoals gepland.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier