Urbain Goethals van De Warande voor de vierde keer op rij overvallen

Redactie KW

Gisterenavond werd Urbain Goethals van café-pompstation De Warande langs de Bruggestraat overvallen. De daders sloegen Urbain op de grond en namen ruim 500 euro cash geld mee.

Urbain Goethals (87) van café De Warande beleefde gisterenavond tussen 19u en 19u15 een angstig moment. De oude man werd overvallen in zijn café. “De inbrekers kwamen mijn café binnengewandeld en vroegen mij om een pakje sigaretten”, vertelt Urbain aangeslagen. ” Op dat moment was er niemand in het café aanwezig, ik was mijn toer aan het doen om alles af te sluiten. Ze waren met twee, een vrouw en een jonge gast. Op een gegeven moment kreeg ik een klop op mijn gezicht en ik viel achterover op de grond. Op dit moment zagen ze hun kans en namen mijn portefeuille mee en sloegen op de vlucht”.

Goede buren

Urbain Goethals van De Warande voor de vierde keer op rij overvallen

Café De Warande is een echt volkscafé en Urbain is een graag gezien persoon. De Warande is door de jaren heen een echt begrip geworden in de gemeente. Ook zijn buren houden een oogje in het zeil en stappen geregeld binnen om een pintje te drinken. ” Gelukkig heb ik goede buren”, gaat Urbain verder. “Mijn buurvrouw vond mij gisterenavond achter de toog. Zij merkte juist voor de overval een auto op die traag rondreed. Zo heen en weer, en intussen konden ze een kijkje nemen. Mijn buurvrouw vond dit nogal raar en hield een oogje in het zeil. Iets later zag ze de auto in volle vaart wegvluchten. Al vlug had ze door dat dit niet klopte. Ze kwam een kijkje nemen en zag mij op de grond liggen. Ik moest niet naar het ziekenhuis. De dokter van wacht deed de nodige verzorging en vanmorgen stond ik op met een blauw oog, mijn schouder doet pijn en mijn heup ook.”

Daders

De politiedienst kwam uiteraard ter plaatse maar wil voorlopig niks kwijt omdat het onderzoek lopende is. Urbain daarentegen doet openlijk zijn verhaal en liet weten dat hij één van de daders herkend heeft. ” Ik ben er zeker van dat die jonge gast hier in Zwevezele woont. Ik vertelde dit aan de politie en via fotomateriaal werd er heel wat duidelijk. Blijkbaar zijn de daders goed gekend bij de politiediensten. De daders zijn nog altijd op de vlucht maar ik hoop echt dat ze weldra de gevangenis invliegen. Vandaag is het café toe, want ik moet nog wat bekomen. De luikjes van het café blijven veilig toe maar morgen is het opnieuw open. Het is een traumatische ervaring, en ik spreek uit ervaring. Het is voor de derde keer op rij dat ik overvallen ben en één keer deden ze een poging maar lukte het hen niet. Het zijn echte criminelen en dat loopt ook hier in Zwevezele rond. Ik mag nog van geluk spreken dat ze niet meer geld meenamen. Aan het tankstation betalen de meeste mensen met hun bankkaart. Dit geld staat veilig op mijn bankrekening. Daarnaast ben ik natuurlijk ook blij dat ik nog leef. Die gasten zijn nergens bang voor en slaan er maar op los.”

(Nele Sabbe/foto’s Nele)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.