Uitzending ‘De Passie’ in Ieper voorzien voor paasmaandag

Zeven regionale omroepen zenden op paasmaandag de opvoering van ‘De Passie uit’, vorige week eenmalig gebracht voor 5.000 toeschouwers op de Grote Markt in Ieper.

(Foto Kurt Desplenter)

‘De Passie’ wordt op paasmaandag door zeven regionale oproepen uitgezonden, bij ons gaat het om WTV en Focus, uitzending om 14.30 uur. De televisieversie van ‘De Passie’ duurt ongeveer anderhalf uur.

‘De Passie’, naar een scenario ven Benjamin Sercu, is een eigentijdse en toegankelijke versie van het lijdensverhaal van Jezus Christus. Deze opvoering situeert zich in een andere tijd en een andere context dan tweeduizend jaar geleden. Alle elementen uit het bijbelse lijdensverhaal komen aan bod, maar wel met andere namen en in een oorlogscontext.

Geroutineerde acteurs

Voor de uitvoering vond regisseur Bart Cafmeyer professionele acteurs zoals Koen Vijverman (broeder Stoffel), Bob De Moor (verteller), Peter Bulckaen (legeraalmoezenier Faes), Stefan Vancraeynest (vader abt), Lotte Vannieuwenborg (Marie-Madeleine) en Frank Verdru (Pierre). Veel uitmuntende amateurspelers en figuranten vullen de cast aan.

Het Lifedanscenter met Dieter Vandeputte uit Izegem, niet onbekend na het VTM-programma ‘So you think you can dance’, verzorgt de choreografie. Het tachtigkoppig orkest ‘Ypriana’ onder leiding van Nico Logghe staat in voor de muziek. Drie zangers zingen in totaal dertien liederen: Geena Lisa, Matthias Sercu en Simon De Cuyper. Geprojecteerde beelden op grote schermen ondersteunen de verhaallijnen. En dan is er ook het passiekruis.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.