Uitstel tweede vaccinatiemoment in woonzorgcentrum A. Lacourt

© Belga
© Belga
Redactie KW

Gezien de verschillende coronabesmettingen in het woonzorgcentrum A. Lacourt van de voorbije weken, beslisten de medische experten om het tweede vaccinatiemoment, gepland op donderdag 11 februari, met veertien dagen uit te stellen.

Op vrijdag 5 februari was er een overleg over de situatie in woonzorgcentrum A. Lacourt met het Vlaams Agentschap Zorg en Gezondheid, de coördinerend en raadgevend arts en de arbeidsgeneeskundige dienst. In dit overleg hebben de medische experten beslist om het tweede voorziene vaccinatiemoment, gepland op nu donderdag 11 februari, uit te stellen.

Die heeft te maken met de verschillende coronabesmettingen de voorbije weken waardoor het woonzorgcentrum op dit moment in een kwetsbare situatie zit. De stad wil hierover transparant communiceren.

“Er zijn momenteel te veel bewoners en medewerkers die actieve symtomen hebben van Covid-19 waardoor ze geen vaccin kunnen of mogen krijgen. Om te vaccineren moet de uitbraak in dalende zijn. De situatie is momenteel onder controle en we hebben dat dit de komende dagen nog verbetert”, klinkt het in een persbericht.

25 februari

“Door het vaccinatiemoment nog even uit te stellen, kunnen de aanwezige medewerkers zich volop concentreren op het verzorgen van de bewoners en het controleren van de uitbraak. De komende weken blijven we zowel bewoners als personeel frequent testen. De resultaten van de testen op 15 februari zullen een duidelijker beeld geven waar we staan op dat moment.

Voorlopig wordt 25 februari als nieuwe vaccinatiedatum vastgelegd. Op deze dag zullen de mensen die een eerste vaccin gekregen hebben, een tweede toediening krijgen. De mensen die nog een eerste vaccin moeten krijgen, zullen op die dag ook de eerste dosis krijgen. Hun tweede vaccin zal dan drie weken later ingepland worden. We willen proberen om zoveel mogelijk mensen tegelijk te vaccineren.

(xcom)

De bewoners en familieleden werden op de hoogte gebracht van het uitstel. De familie kan nog steeds telefonisch een afspraak maken voor een skype-gesprek met één van de bewoners via 059 59 27 00. Ook het brengen en afhalen van was, geschenken of andere zaken is nog steeds mogelijk.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.